Vegānā lazanja

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Šī recepte prasīs diezgan daudz darba, bet svētkos būs tā vērts pacensties.

Visu darot paralēli – kamēr cepas dārzeņi, var sagatavot tomātu mērci un riekstu “siera” masu, gatavošana kopā aizņems aptuveni stundu.

Sastāvdaļas

RIEKSTU KRĒMAM (siera mērces vietā)

300 g grauzdētu Indijas riekstu

3 ēdamkarotes rauga pārslu

pāris šķipsnas sāls

2 daiviņas ķiploku

sula no 2 citroniem

 

TOMĀTU MĒRCEI

1 liels sīpols

2 lielas ēdamkarotes tomātu pastas

700 g tomātu

1 ēdamkarote cukura

sāls

pēc izvēles – pāris zariņu timiāna, rozmarīna, tējkarote oregano vai kādas citas pieejamas Vidusjūras garšvielas

2 baklažāni

2 cukīni

liela bunte bazilika

 

Pagatavošana

  1. Nomizo baklažānus un cukīni ar kartupeļu mizojamo nazi un sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Liek uz cepamās plāts un cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 20–25 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  2. Sagatavo tomātu mērci – apcep smalki sagrieztu sīpolu, pievieno nelielos gabalos sagrieztus tomātus. Notvaicē lieko ūdeni, tad pievieno cukuru, sāli, tomātu pastu un Provansas garšvielas pēc izvēles.
  3. Sablendē riekstu masu – tai jābūt skābenai, intensīvai un jāgaršo “sieraini”.
  4. Lazanjas traukā lej tomātu mērci, liek pa virsu izceptos baklažānus un cukīni, pārber sāli, pārsmērē pāri riekstu masu, liek vēl vienu kārtu, kamēr viss sakārtots. Pāri dekoram liek bazilika lapas. Atstāj visu sasūkties uz aptuveni pusstundu. Vasarā var pasniegt aukstu. Bet, ja ir vēlēsanās, var arī vēlreiz sasildīt.

 

 

 

Komentāri: