Zivs zaļumu rīvmaizē ar ķirbju biezeni

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

400–500 g mencas vai heka filejas gabaliņu

200 g miltu

300 ml auksta ūdens

1 baltmaizes bagete

2 daiviņas ķiploku

½ tējkarotes sāls

½ tējkarotes melno piparu

miziņa no ½ citrona

saujiņa kinzas

saujiņa piparmētras

saujiņa oregano

saujiņa diļļu

300 g kartupeļu

300 g sviesta ķirbja

100 g sviesta

½ tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai ventilatora režīmā.
  2. Uz cepešpannas liek gabalos saplēstu vai sagrieztu bageti.
  3. Uz atsevišķas pannas liek gabalos sagrieztu ķirbi ar visu mizu un sēkliņām.
  4. Abas pannas liek cepties. Maizi cep 15 minūtes, līdz tā ir zeltaina. Ķirbi cep 40 minūtes.
  5. Maizei ļauj atdzist. Paralēli novāra mīkstus kartupeļus.
  6. Virtuves kombainā liek visus zaļumus, ķiplokus, sāli, piparus un maizes grauzdiņus un samaļ drumstalainā rīvmaizē.
  7. Nelielā bļodiņā samaisa miltus ar ūdeni. Šajā masā liek zivs gabalus.
  8. Katru zivs gabalu rūpīgi apviļā rīvmaizē un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
  9. Liek krāsnī cepties uz 30 minūtēm.
  10. Stollar virtuves kombainā liek nomizotu un no sēkliņām attīrītu izcepto ķirbi. Pievieno izvārītos kartupeļus un sviestu. Samaļ viendabīgā masā.
  11. Kamēr zivs cepas, biezeni nelielā katliņā vai pannā uz lēnas uguns uzkarsē.
  12. Pasniedz biezeni ar zivi un zaļumiem.

Komentāri: