Foršā, karstā vasaras dienā pagatavo sev burvīgos liellopa steika salātus ar gurķiem, marinētu sīpolu, zaļajiem zirnīšiem un piparmētru salsu. Ēdienā ir svaigums no salātiem, kraukšķīgums no gurķa un, protams, gards, gards steiks.
Liellopa gaļas gatavošanā viena no svarīgākajām ir gaļas gabala izvēle, tāpēc zemāk esam sagatavojuši pavisam mazu, bet tiešām noderīgu liellopa gaļas izvēles ceļvedi.
1. Izvēlies gabalu no ķermeņa aizmugurējās daļas
Vairumā gadījumu tie gaļas gabali, kas ņemti no, piemēram, ribām no gurniem būs maigāki un mīkstāki, kamēr gaļa no ķermeņa priekšējās daļas, piemēram pleciem, kājām būs sīkstāka.
2. Ar kaulu vai bez?
Lielos vilcienos tas esot vienalga, taču ir dažas lietas, ko vērts ņemt vērā. Piemēram, kauls ir labs siltuma vadītājs, līdz ar ko, gatavojot gaļu ar kaulu, karstums vienmērīgāk izplatās pa visu gaļas gabalu. Arī pavāru vidū mēdz runāt, ka neatkaulotas gaļas garša esot pilnīgāka.
3. Ar taukiem vai nē?
Katra paša ziņā, taču neliels tauku slānītis būtu nepieciešams, jo tieši tauki ir viens no faktoriem, kas nosaka pagatavotā ēdiena garšu. Ja iegādāsieties nelielus un pavisam liesus liellopa gaļas gabaliņus, tie gatavošanas procesā izžūs un kļūs nebaudāmi.
4. Izmanto degunu!
Pašsaprotami, bet tomēr jāpiemin, – ja gaļa ož nelāgi, pirkt to nevajag.
5. Patausti gaļu!
Pirms pērc, noteikti nepieciešams gaļu aptaustīt. Tai jābūt tvirtai, proti, ja iespied ar pirkstu, tad pēc brīža vietai, kurā iespiedi ar pirkstu, jāatgūst iepriekšējā forma.
Komentāri: