Vasaras salāti ar ziediem un tofu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

salātu maisījums

4 zelta kivi

200 g stingrā tofu 

2 ēdamkarotes ābolu vai vīna etiķa

2 ēdamkarotes citronu sulas

1,5 tējkarotes medus

½ tējkarotes ķiploku pulvera

šķipsniņa sāls

dilles

saulespuķu sēklas

valrieksti

sauja ēdamu ziedu, kas pieejams jūsu dārziņā – atraitnītes, kliņģerītes, puķuzirņu ziedi

Pagatavošana

  1. Vispirms izņems tofu no ūdens, ietin dvielī un noliek malā uz 30 minūtēm zem kāda smaguma.
  2. Tikmēr pagatavo tofu marinādi. Burciņā lej ābola etiķi, citronu sulu, medu, ķiploku pulveri, sāli un sakapātas dilles. Visu kārtīgi sakrata. 
  3. Bļodā sadrupina tofu, pārlej ar marinādi, liek ledusskapī un ļauj ievilkties uz stundu. 
  4. Uz pannas apgrauzdē saulespuķu sēklas un valriekstus. 
  5. Salātus liek kopā pirms pasniegšanas. Uz salātu maisījuma izkārto plānās šķēlītēs sagrieztu kivi, pārber pāri tofu, saulespuķes sēklas un valriekstus. Visam pārlej atlikušo marinādi un dekorē ar jūsu izvēlētajiem ēdamajiem ziediem.