Vasaras dārzeņu voks ar liellopu gaļu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Labam vokam galvenais ir svaigas sastāvdaļas un laba mērce. Vasarā būtu grēks tam pievienot nūdeles vai rīsus, tādēļ gatavojam voku, par pamatu lietojot pašmāju jauno ražu – kāpostus un burkānus un mērci jaucot ļoti svaigu – ar apelsīnu un laimu.

Sastāvdaļas

  • 300 g liellopu gaļas lāpstiņas
  • 1 neliels brokolis
  • 1 paprika
  • ½ vasaras kāposta galviņas
  • 2 burkāni

Gaļas marinādei:

  • 1 apelsīns
  • ½ citrona
  • 1 čili
  • 2 cm svaigas ingvera saknes
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 saišķītis koriandra vai pētersīļu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas

Mērcei:

  • 1 apelsīns
  • 1 laims
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes saldās čili mērces
  • sojas mērce
  • ⅓ tējkarotes čili vai Kajennas piparu
  • 1 ēdamkarote medus
  • 2 daiviņas smalki sakapāta ķiploka

Pagatavošana

  1. Sajauc kopā abas mērces – gan gaļas marinādei, gan vokam. Gaļas marinādei čili, ingveru, ķiploku un zaļumus smalki sakapā, sajauc kopā ar sulu no 1 apelsīna un ½ laima, pievieno olīveļļu. Voka mērcei sajauc kopā apelsīna un laima sulu ar sojas un saldā čili mērci, pipariem, smalki sakapātiem ķiplokiem un medu.
  2. Gaļu nedaudz sasaldē, lai to būtu ērtāk sagriezt plānās strēmelītēs. Kad tas paveikts, gaļu iemarinē iepriekš sajauktajā marinādes mērcē, kārtīgi samasē, un atstāj uz 15 minūtēm ievilkties.
  3. Kāpostu smalki sagriež. Burkānus notīra un uz rupjās rīves sarīvē garenās skaidiņās.
  4. Brokoļa galviņu sadala mazās rozītēs, papriku sagriež nelielos gabaliņos.
  5. Pannā uzkarsē eļļu, vispirms apcep gaļu, tad brokoļus un papriku. Noņem visu no pannas.
  6. Pannā uzkarsē vēl nedaudz eļļas un uz straujas liesmas apcep kāpostus un burkānus. Tad pievieno dažas ēdamkarotes ūdens un pasautē ~ 5–7 minūtes, kamēr kāposti ir gandrīz mīksti.
  7. Kāpostiem un burkāniem pannā pievieno iepriekš sacepto gaļu un dārzeņus, visu pārlej ar voka mērci, sajauc kopā un pasautē ~ 2 minūtes. Pasniedz nekavējoties
1. pagatavošanas solis
IMG_8230_resize

Sajauc kopā abas mērces – gan gaļas marinādei, gan vokam. Gaļas marinādei čili, ingveru, ķiploku un zaļumus smalki sakapā, sajauc kopā ar sulu no 1 apelsīna un ½ laima, pievieno olīveļļu.

2. pagatavošanas solis
IMG_8256_resize

Voka mērcei sajauc kopā apelsīna un laima sulu ar sojas un saldā čili mērci, pipariem, smalki sakapātiem ķiplokiem un medu.

3. pagatavošanas solis
IMG_8149_resize

Gaļu nedaudz sasaldē, lai to būtu ērtāk sagriezt plānās strēmelītēs. Kad tas paveikts, gaļu iemarinē iepriekš sajauktajā marinādes mērcē, kārtīgi samasē, un atstāj uz 15 minūtēm ievilkties.

4. pagatavošanas solis
IMG_8228_resize

Brokoļa galviņu sadala mazās rozītēs, papriku sagriež nelielos gabaliņos.

5. pagatavošanas solis
IMG_8233_resize

Kāpostu smalki sagriež. Burkānus notīra un uz rupjās rīves sarīvē garenās skaidiņās.

6. pagatavošanas solis
IMG_8275_resize

Pannā uzkarsē eļļu, vispirms apcep gaļu, tad brokoļus un papriku. Noņem visu no pannas.

7. pagatavošanas solis
IMG_8245_resize

Pannā uzkarsē vēl nedaudz eļļas un uz straujas liesmas apcep kāpostus un burkānus. Tad pievieno dažas ēdamkarotes ūdens un pasautē ~ 5–7 minūtes, kamēr kāposti ir gandrīz mīksti.

8. pagatavošanas solis
IMG_8287_resize

Kāpostiem un burkāniem pannā pievieno iepriekš sacepto gaļu un dārzeņus, visu pārlej ar voka mērci, sajauc kopā un pasautē ~ 2 minūtes. Pasniedz nekavējoties