Labam vokam galvenais ir svaigas sastāvdaļas un laba mērce. Vasarā būtu grēks tam pievienot nūdeles vai rīsus, tādēļ gatavojam voku, par pamatu lietojot pašmāju jauno ražu – kāpostus un burkānus un mērci jaucot ļoti svaigu – ar apelsīnu un laimu.
Gaļas marinādei:
Mērcei:
Sajauc kopā abas mērces – gan gaļas marinādei, gan vokam. Gaļas marinādei čili, ingveru, ķiploku un zaļumus smalki sakapā, sajauc kopā ar sulu no 1 apelsīna un ½ laima, pievieno olīveļļu.
Voka mērcei sajauc kopā apelsīna un laima sulu ar sojas un saldā čili mērci, pipariem, smalki sakapātiem ķiplokiem un medu.
Gaļu nedaudz sasaldē, lai to būtu ērtāk sagriezt plānās strēmelītēs. Kad tas paveikts, gaļu iemarinē iepriekš sajauktajā marinādes mērcē, kārtīgi samasē, un atstāj uz 15 minūtēm ievilkties.
Brokoļa galviņu sadala mazās rozītēs, papriku sagriež nelielos gabaliņos.
Kāpostu smalki sagriež. Burkānus notīra un uz rupjās rīves sarīvē garenās skaidiņās.
Pannā uzkarsē eļļu, vispirms apcep gaļu, tad brokoļus un papriku. Noņem visu no pannas.
Pannā uzkarsē vēl nedaudz eļļas un uz straujas liesmas apcep kāpostus un burkānus. Tad pievieno dažas ēdamkarotes ūdens un pasautē ~ 5–7 minūtes, kamēr kāposti ir gandrīz mīksti.
Kāpostiem un burkāniem pannā pievieno iepriekš sacepto gaļu un dārzeņus, visu pārlej ar voka mērci, sajauc kopā un pasautē ~ 2 minūtes. Pasniedz nekavējoties
Komentāri: