Vasaras klasika ir aukstās zupas, kas gatavotas uz kefīra bāzes, pievienojot bietes, gurķus, vārītas olas.
Lai pēc iespējas labāk varētu izbaudīt vasaras dārzeņu bagātīgo piedāvājumu, izmēģiniet neierastāku auksto zupu – no vasaras cukīnī.
Gatavojot auksto biezzupu, ieplānojiet laiku zupas atdzesēšanai.
Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina. Kartupeļus notīra un sagriež gabaliņos. Cukīnī noskalo un sagriež gabaliņos.
Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolus, pievieno šķipsniņu sāls un cep ~ 2-3 minūtes, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno ķiplokus un kariju. Samaisa un pacep vēl 1 minūti.
Pievieno kartupeļus, cukīnī un ~ 1/2l ūdeni. Uzliek vāku un gatavo uz lēnas uguns ~ 15 minūtes.
Visu sablenderē un atdzesē.
Komentāri: