Vasaras augļu un šokolādes koblers

Vidēji sarežģīti, Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 4–5 nektarīni vai persiki
  • 150 g krūmmelleņu
  • ½ citrona
  • 2 ēdamkarotes Dr. Oetker kukurūzas cietes
  • 150 g sviesta istabas temperatūrā
  • 150 g brūnā cukura
  • 3 olas
  • 130 g miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao
  • 100 g tumšās šokolādes
  • šķipsna sāls
  • saldējums pasniegšanai

Pagatavošana

6–8 personām

  1. Augļus sagriež mazāko gabalos, liek bļodā ar mellenēm un apviļā kukurūzas cietē.
  2. Ietauko cepamo formu ar sviestu vai eļļu, un izkārto augļus.
  3. Saputo sviestu ar cukuru un olām. Pievieno sāli, miltus, kakao, samaisa viendabīgā mīklā, beigās iemaisa 50 g sarīvētas vai smalki sagrieztas šokolādes.
  4. Biskvītu ar karoti liek virs augļiem.
  5. Cep 180 ºC temperatūrā 25–30 minūtes.
  6. Izkausē šokolādi un pārlej to pāri tikko izceptajam kobleram. Pasniedz ar saldējumu.