Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Vasabi lasis un zaļā kvinoja
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Svaigs, viegls un veselīgs ēdiens. Pateicoties citronam un piparmētrām, kvinoja būs patīkami atsvaidzinoša, bet lasis kombinācijā ar japāņu vasabi mārrutku pastu ēdienu papildinās ar nelielu asumu.
Sastāvdaļas
150 g kvinojas
½ cukīni
1 avokado
1 citrons
neliels zariņš svaigu piparmētru
saišķītis diļļu
Lasim:
400 g laša filejas
1 ēdamkarote vasabi pastas
8 plānas šķēlites citrona
sāls
citronpipari
Pagatavošana
Kvinoju novāra karstā sālsūdenī apmēram 15 minūtes, pagatavošana ir līdzīga rīsu pagatavošanai.
Atbrīvo laša fileju no asakām. Iesāla un iepiparo to. Ierīvē ar vasabi pastu, liek virsū citrona šķēlītes un atstāj iemarinēties uz 15 minūtēm vai ilgāk.
Tikmēr cukīni smalki sakapā vai sarīvē uz smalkās rīves. Avokado notīra un sagriež kubiņos.
Piparmētras un dilles smalki sakapā.
Lasi liek cepties 180 grādus sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.
Kvinoju nokāš un sajauc kopā ar cukīni, sakapātajiem zaļumiem un avokado. Pēc garšas pievieno citronu sulu un visu kārtīgi samaisa.
Komentāri: