Vasabi lasis un zaļā kvinoja

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Svaigs, viegls un veselīgs ēdiens. Pateicoties citronam un piparmētrām, kvinoja būs patīkami atsvaidzinoša, bet lasis kombinācijā ar japāņu vasabi mārrutku pastu ēdienu papildinās ar nelielu asumu.

Sastāvdaļas

  • 150 g kvinojas
  • ½ cukīni
  • 1 avokado
  • 1 citrons
  • neliels zariņš svaigu piparmētru
  • saišķītis diļļu

Lasim:

  • 400 g laša filejas
  • 1 ēdamkarote vasabi pastas
  • 8 plānas šķēlites citrona
  • sāls
  • citronpipari

Pagatavošana

  1. Kvinoju novāra karstā sālsūdenī apmēram 15 minūtes, pagatavošana ir līdzīga rīsu pagatavošanai.
  2. Atbrīvo laša fileju no asakām. Iesāla un iepiparo to. Ierīvē ar vasabi pastu, liek virsū citrona šķēlītes un atstāj iemarinēties uz 15 minūtēm vai ilgāk.
  3. Tikmēr cukīni smalki sakapā vai sarīvē uz smalkās rīves. Avokado notīra un sagriež kubiņos.
  4. Piparmētras un dilles smalki sakapā.
  5. Lasi liek cepties 180 grādus sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.
  6. Kvinoju nokāš un sajauc kopā ar cukīni, sakapātajiem zaļumiem un avokado. Pēc garšas pievieno citronu sulu un visu kārtīgi samaisa.
  7. Lasi pasniedz karstu kopā ar zaļo kvinojas miksu.