Mērcei:
Sīpolus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves vai sasmalcina virtuves kombainā.
Ņem vidēja lieluma katlu. Katlā kārto sarīvētos sīpolus, virs tiem uzber sausas grūbas. Sīpoliem un grūbām jābūt attiecībā 1:1. Pārlej ar ūdeni tā, lai tas būtu vismaz 2-3 cm virs grūbām. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Katlam liek virsū vāku un visu sautē uz lēnas uguns, kamēr grūbas ir mīkstas. Ūdens daudzumu katliņā ir jāpieskata – tas nedrīkst izvārīties.
Gatavu šo ēdienu vislabāk ēst ar krējumu, kādu pikantu „vīriešu zapti”, adžiku, medījuma vai speķa mērcīti.
Speķa mērcīte. Sīpolu nomizo un sasmalcina, gaļu smalki sagriež. Visu apcep 1 ēdamkarotē eļļas uz sakarsētas pannas. Beigās pievieno 2-3 ēdamkarotes krējuma un karstu pārlej pār grūbām. Ja vēlas, var pārlikt ar kraukšķīgi apceptām bekona šķēlītēm.
Komentāri: