Sulīgās sīpolu grūbas

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 glāze jeb 250 g grūbu
  • 5 sīpoli
  • sāls, pipari pēc garšas

Mērcei:

  • 150 g cauraugušas kūpinātas gaļas
  • 1 sīpols
  • 1-2 ēdamkarotes krējuma
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves vai sasmalcina virtuves kombainā.
  2. Ņem vidēja lieluma katlu. Katlā kārto sarīvētos sīpolus, virs tiem uzber sausas grūbas. Sīpoliem un grūbām jābūt attiecībā 1:1. Pārlej ar ūdeni tā, lai tas būtu vismaz 2-3 cm virs grūbām. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Katlam liek virsū vāku un visu sautē uz lēnas uguns, kamēr grūbas ir mīkstas. Ūdens daudzumu katliņā ir jāpieskata – tas nedrīkst izvārīties.
  3. Gatavu šo ēdienu vislabāk ēst ar krējumu, kādu pikantu „vīriešu zapti”, adžiku, medījuma vai speķa mērcīti.
  4. Speķa mērcīte. Sīpolu nomizo un sasmalcina, gaļu smalki sagriež. Visu apcep 1 ēdamkarotē eļļas uz sakarsētas pannas. Beigās pievieno 2-3 ēdamkarotes krējuma un karstu pārlej pār grūbām. Ja vēlas, var pārlikt ar kraukšķīgi apceptām bekona šķēlītēm.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves vai sasmalcina virtuves kombainā.

2. pagatavošanas solis
Grubas-02

Ņem vidēja lieluma katlu. Katlā kārto sarīvētos sīpolus, virs tiem uzber sausas grūbas. Sīpoliem un grūbām jābūt attiecībā 1:1. Pārlej ar ūdeni tā, lai tas būtu vismaz 2-3 cm virs grūbām. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Katlam liek virsū vāku un visu sautē uz lēnas uguns, kamēr grūbas ir mīkstas. Ūdens daudzumu katliņā ir jāpieskata – tas nedrīkst izvārīties.

3. pagatavošanas solis
Grubas-03

Gatavu šo ēdienu vislabāk ēst ar krējumu, kādu pikantu „vīriešu zapti”, adžiku, medījuma vai speķa mērcīti.

Speķa mērcīte. Sīpolu nomizo un sasmalcina, gaļu smalki sagriež. Visu apcep 1 ēdamkarotē eļļas uz sakarsētas pannas. Beigās pievieno 2-3 ēdamkarotes krējuma un karstu pārlej pār grūbām. Ja vēlas, var pārlikt ar kraukšķīgi apceptām bekona šķēlītēm.