Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
VARAVĪKSNES MAIZĪTE
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
4 “Hanzas Maiznīcas” Toste auzu rikas
8 romiešu salātu lapas
1 garais gurķis
1 dzeltenā paprika
2 burkāni
2 tomāti
1 vārīta biete
100 g sarkanā kāposta
VEGĀNISKAJAM KRĒMSIERAM
150 g mandeļu
2 ēdamkarotes olīveļļas
sauja bazilika
1 daiviņa ķiploka
sāls
miziņa no 1 citrona
sula ½ citrona
sāls
malti melnie pipari
Pagatavošana
Vispirms noblanšē mandeles. Mandelēm pārlej tikko uzvārītu ūdeni un atstāj tās mirkt ūdenī uz pusstundu. Tad ar pirkstiem tās izvelk ārā no miziņām.
Mandeles liek blenderī kopā ar pārējām krēmsiera sastāvdaļām, pievienojot 80 g ūdens. Visu samaļ līdz viendabīgai, krēmīgai konsistencei. Pēc garšas pievieno piparus un sāli.
Uz maizes klāj biezu kārtu vegāniskā krēmsiera, pa virsu kārto pārējās sagatavotās sastāvdaļas, sekojot krāsu pārejai, lai izskatītos glītāk. Te iespējams eksperimentēt ar dārzeņiem un izvēlēties tos, kas katram garšo vislabāk vai izlaist tos, kas pie sirds īsti neiet. Lielisks veids, kā papildināt ēdienkarti ar dažādiem dārzeņiem.
Komentāri: