Vaniļas kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM

  • 170 g sviesta istabas temperatūra
  • 300 g cukura
  • 4 olas
  • 300 g piena
  • šķipsna sāls
  • 320 g miltu
  • 4 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera

KRĒMAM

  • 4 olu baltumi
  • 300 g cukura
  • 200 g sviesta istabas temperatūrā
  • 1 vaniļas pāksts

ŠOKOLĀDES GLAZŪRAI

  • 50 g tumšās šokolādes
  • 50 g sviesta
  • 150 g ogu ievārījuma

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
  2. Divas 20 cm/dm cepamās formas noklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar kripatiņu sviesta.
  3. Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojas gaisīga, gaiša masa. Pa vienai pievieno olas, pēc katras rūpīgi paputojot. Iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri un samaisa, beigās pievieno pienu.
  4. Masu sadala 2 daļās un lej sagatavotajās formās. Cep krāsnī 35–40 minūtes, pēc cepšanas atdzesē.
  5. Pagatavo krēmu. Karstumizturīgā bļodā liek olu baltumus un cukuru. Bļodu liek virs katla ar vārošu ūdeni. Ar rokas putojamo slotiņu puto, līdz viss cukurs izkusis. Tālāk darbojas ar elektrisko mikseri. Puto olbaltumu, līdz tas atdzisis. Pievieno vaniļas sēkliņas un pa vienam, turpinot putot, pievieno sviesta gabaliņus. Puto, līdz krēms izveidojies gaišs un krēmīgs.
  6. Abus biskvītus griež uz pusēm, lai sanāk 4 kārtas. Pirmo kārtu liek uz šķīvja, pārsmērē ar ievārījumu un pa virsu smērē krēmu. Liek nākamo kārtu un atkārto darbības. Apsmērēto kūku liek ledusskapī vismaz uz pāris stundām.
  7. Pagatavo glazūru. Izkausē šokolādi kopā ar sviestu. Ar karotīti notecina šokolādi gar kūkas malām, atlikušo lej kūkai uz virsmas un izsmērē to.

Komentāri: