Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Vaniļas kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
BISKVĪTAM
170 g sviesta istabas temperatūra
300 g cukura
4 olas
300 g piena
šķipsna sāls
320 g miltu
4 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera
KRĒMAM
4 olu baltumi
300 g cukura
200 g sviesta istabas temperatūrā
1 vaniļas pāksts
ŠOKOLĀDES GLAZŪRAI
50 g tumšās šokolādes
50 g sviesta
150 g ogu ievārījuma
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
Divas 20 cm/dm cepamās formas noklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar kripatiņu sviesta.
Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojas gaisīga, gaiša masa. Pa vienai pievieno olas, pēc katras rūpīgi paputojot. Iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri un samaisa, beigās pievieno pienu.
Masu sadala 2 daļās un lej sagatavotajās formās. Cep krāsnī 35–40 minūtes, pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Karstumizturīgā bļodā liek olu baltumus un cukuru. Bļodu liek virs katla ar vārošu ūdeni. Ar rokas putojamo slotiņu puto, līdz viss cukurs izkusis. Tālāk darbojas ar elektrisko mikseri. Puto olbaltumu, līdz tas atdzisis. Pievieno vaniļas sēkliņas un pa vienam, turpinot putot, pievieno sviesta gabaliņus. Puto, līdz krēms izveidojies gaišs un krēmīgs.
Abus biskvītus griež uz pusēm, lai sanāk 4 kārtas. Pirmo kārtu liek uz šķīvja, pārsmērē ar ievārījumu un pa virsu smērē krēmu. Liek nākamo kārtu un atkārto darbības. Apsmērēto kūku liek ledusskapī vismaz uz pāris stundām.
Pagatavo glazūru. Izkausē šokolādi kopā ar sviestu. Ar karotīti notecina šokolādi gar kūkas malām, atlikušo lej kūkai uz virsmas un izsmērē to.
Šķiet latvijai patiks kūka