Vaniļas buberts ar ķīseli

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 2 iepakojumi Dr. Oetker ķīseļa
  • 70 g mannas putraimu
  • 300 ml piena
  • 20 g cukura
  • ½ tējkarotes Dr. Oetker vaniļas pupiņu pastas
  • 2 olas

Pagatavošana

  1. Pagatavo ķīseli pēc instrukcijas uz iepakojuma. Atdzesē.
  2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, un visu saputo līdz gaisīgai masai. Olu baltumus saputo gaisīgus un stingrus.
  3. Katliņā lej pienu, pievieno vaniļu un uzkarsē. Kad piens kārtīgi uzkarsis, pievieno mannas putraimus un nepārtraukti maisa, līdz putra sāk sabiezēt.
  4. Nogriež siltumu zem katliņa uz minimālu un, nepārtraukti maisot, pievieno saputotos olu dzeltenumus. Maisot silda vēl 30 sekundes.
  5. Katliņu noņem no karstuma, un pa daļām bubertā iecilā saputotos olu baltumus. Bubertu pirms pasniegšanas pilnībā atdzesē.
  6. Pasniegšanas traukā liek ķīseli, pa virsu kārto bubertu, ja vēlas, var pievienot svaigas ogas.