Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Vaniļas baltās šokolādes kapkeiki
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām
Sastāvdaļas
60 g sviesta istabas temperatūrā
170 g cukura
1 ola
150 g paniņu
1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
160 g miltu
5 g cepamā pulvera (¾ tējkarotes)
50 g baltās šokolādes
12 avenes
KRĒMAM
200 g baltās šokolādes
150 g krēmsiers
100 g saldā krējuma
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 185 °C temperatūrai. Metāla mafinu formā ievieto cepamos papīriņus.
Lielā bļodā kuļ sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies krēmīga, gaiša masa. Pievieno olu un turpina putot vēl 2 minūtes. Pielej vaniļu un iemaisa.
Trīs daļās pievieno paniņas un miltus kopā ar cepamo pulveri. Sakapā balto šokolādi, pievieno un iemaisa. Gatavo mīklu pilda cepamajos papīriņos, aizpildot ⅔ no tiem. Cep krāsnī 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Šokolādi sakapā mazos gabaliņos un liek nelielā karstumizturīgā bļodiņā. Šokolādi kausē karsta ūdens tvaikos.
Tikmēr citā traukā puto krēmsieru, līdz tas kļuvis krēmīgs. Pievieno saldo krējumu, un turpina putot tikai līdz brīdim, kad krēms kļuvis stingrs. Iemaisa izkausēto šokolādi.
Krēmu pilda konditorejas maisiņā un dekorē atdzisušos kapkeikus. Pa virsu var likt svaigas ogas vai cukura dekorācijas pēc izvēles.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: