Vaniļas baltās šokolādes kapkeiki

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 60 g sviesta istabas temperatūrā
  • 170 g cukura
  • 1 ola
  • 150 g paniņu
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • 160 g miltu
  • 5 g cepamā pulvera (¾ tējkarotes)
  • 50 g baltās šokolādes
  • 12 avenes

KRĒMAM

  • 200 g baltās šokolādes
  • 150 g krēmsiers
  • 100 g saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 185 °C temperatūrai. Metāla mafinu formā ievieto cepamos papīriņus.
  2. Lielā bļodā kuļ sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies krēmīga, gaiša masa. Pievieno olu un turpina putot vēl 2 minūtes. Pielej vaniļu un iemaisa.
  3. Trīs daļās pievieno paniņas un miltus kopā ar cepamo pulveri. Sakapā balto šokolādi, pievieno un iemaisa. Gatavo mīklu pilda cepamajos papīriņos, aizpildot ⅔ no tiem. Cep krāsnī 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Pagatavo krēmu. Šokolādi sakapā mazos gabaliņos un liek nelielā karstumizturīgā bļodiņā. Šokolādi kausē karsta ūdens tvaikos.
  5. Tikmēr citā traukā puto krēmsieru, līdz tas kļuvis krēmīgs. Pievieno saldo krējumu, un turpina putot tikai līdz brīdim, kad krēms kļuvis stingrs. Iemaisa izkausēto šokolādi.
  6. Krēmu pilda konditorejas maisiņā un dekorē atdzisušos kapkeikus. Pa virsu var likt svaigas ogas vai cukura dekorācijas pēc izvēles.

Komentāri: