“Vakardienas” kruasāni ar marcipāna pildījumu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 vakardienas kruasāni
  • 40 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 2 olas
  • 2 g mandeļu aromatizētāja
  • 120 g mandeļu miltu
  • 10 g kļavas sīrupa
  • 2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

  1. Ūdens peldē izkausē sviestu un izšķīdina cukuru, līdz masa kļūst gaisīga.
  2. Cukura un sviesta masā iemaisa viegli sakultas olas un mandeļu aromatizētāju.
  3. Pievieno mandeļu miltus, visu sajauc viendabīgā masā.
  4. Kruasānus pārgriež gandrīz uz pusēm, lai būtu iespējams tos atvērt, un iekšējo daļu iesmērē ar kļavu sīrupu.
  5. Marcipāna masu pilda kruasānos, vienmērīgi nosmērē arī kruasānu virspusi.
  6. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
  7. Liek līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm cepties.
  8. Pasniedz pārkaisītus ar pūdercukuru.