Vafeļu konusi saldējumam

Viegla
līdz 1 h
20 personām

Kuram bērnam gan negaršo saldējums, ne? No kraukšķīgas vafelītes. Un viskraukšķīgākā vafele sanāk pašu ceptā, kas, līdz ko atdzisusi, tiek piepildīta ar saldējuma bumbu.

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 4 olas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 200 g kviešu miltu
  • 150 g kartupeļu cietes

Pagatavošana

  1. Mīkstu sviestu sakuļ kopā ar cukuru.
  2. Tad pa vienai pievieno olas un arī vaniļas ekstraktu, labi sakuļ.
  3. Iemaisa miltus un kartupeļu cieti un ļauj mīklai kādu pusstundu pastāvēt.
  4. Tad cep vafeles, ko uzreiz pēc izņemšanas sarullē konusiņos. Vafeles sanāk ļoti trauslas, tāpēc tas jādara ātri.
1. pagatavošanas solis
Vafeles_1

Mīkstu sviestu sakuļ kopā ar cukuru.

2. pagatavošanas solis
Vafeles_2

Tad pa vienai pievieno olas un arī vaniļas ekstraktu, labi sakuļ.

3. pagatavošanas solis
Vafeles_3

Iemaisa miltus un kartupeļu cieti un ļauj mīklai kādu pusstundu pastāvēt.

4. pagatavošanas solis
Vafeles_4

Tad cep vafeles, ko uzreiz pēc izņemšanas sarullē konusiņos. Vafeles sanāk ļoti trauslas, tāpēc tas jādara ātri.