Uzkodas ar kūpinātu lasi un garnelēm

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Piedāvājam trīs versijas uzkodām ar kūpinātu lasi – kūpināta laša šķēlītes, kārtotas tornīšos, ar avokado un garneļu krēmu, pankūciņu pauniņas ar laša krēmsiera pildījumu un sāļo laša ruleti. Ja nav pacietības – izvēlieties vienu vairantu, jo garšas ir līdzīgas. Galu galā pamats viens – aromātisks kūpināts lasis.

Sastāvdaļas

Laša un avokado tornīšiem

  • 8 šķēles kūpināta laša filejas (~ 100 g)
  • 1 avokado
  • 100 g garneļu + 8 garneles rotāšanai
  • ½ skābena ābola
  • citronu sula pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • sāls, malti melnie pipari vai citronpipari
  • sāļie krekeri vai apgrauzdētas maizes šķēles pasniegšanai

Laša pauniņām

Pankūku mīklai:

  • 125 g kviešu miltu
  • 2 olas
  • 250 ml piena
  • šķipsniņa sāls un cukura
  • eļļa cepšanai

Pildījumam:

  • 100 g kūpināta laša filejas
  • 100 g Filadelfijas krēmsiera
  • 100 g maskarpones krēmsiera
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 buntīte svaigu diļļu
  • sāls, malti melnie pipari
  • 0,5 tējkarotes rīvētas citrona miziņas

Ruletei

Biskvītam:

  • 5 olas
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 buntīte diļļu vai pētersīļu

Pildījumam:

  • 100 g Filadelfijas krēmsiera
  • 100 g maskarpones krēmsiera
  • 1 sarkanais sīpols
  • 200 g kūpināta laša filejas

Pagatavošana

  1. Gatavo laša un avokado tornīšus: ābolu nomizo un sarīvē. Avokado nomizo un izņem kaulu.
  2. Bļodā liek ābolus, avokado, garneles, majonēzi. Pievieno nedaudz citronu sulas, šķipsniņu sāls un svaigi maltus melnos piparus, un visu sablendē viendabīgā masā.
  3. Katru laša šķēli pārgriež uz pusēm vai trijās daļās.
  4. Veido tornīšus. Uz krekera vai maizes pamata liek laša šķēli, tējkaroti krēma, un tā turpina ar 2 vai 3 kārtām. Tornīti nobeidz ar krēmu, kurā iesprauž veselu garneli.
  5. Gatavo laša pauniņas: pagatavo pankūku mīklu: bļodā ieber izsijātus miltus, pievieno olas, šķipsniņu sāls, cukuru un mīkstu sviestu. Pamazām, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā pievieno pienu, līdz iegūta šķidra, vijīgi līstoša mīkla.
  6. Cep plānās pankūkas. Pannā sakarsē mazliet eļļas, tad ar kausiņu vienā pannas pusē ielej mīklu un, pannu grozot, to izlīdzina pa visu pannu. Kad viena pankūkas puse viegli brūna, to apgriež uz otru pusi.
  7. Pagatavo pildījumu: sīpolu notīra un smalki sakapā, dilles arī sakapā. Laša šķēlītes smalki sagriež. Abus krēmsierus sajauc ar lasi, sīpoliem, dillēm, citrona miziņu. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
  8. Veido pauniņas. Katras pankūkas viducī liek ēdamkaroti pildījuma, saceļ pankūkas malas uz augšu un ar maurloku vai purava lapas strēmeli aizsien pauniņu ciet.
  9. Gatavo laša ruleti: olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo, pievienojot tējkaroti cukura. Iesijā un izmaisa miltus.
  10. Baltumiem pievieno sāli, un saputo stingrās putās. Abas masas sacilā kopā.
  11. Pannu izklāj ar cepamo papīru. Mīklu lej uz plāts un liek cepties 180 °C temperatūrā ~ 15 minūtes, visu laiku uzmanot, lai biskvīts nesakalst.
  12. Biskvītu izņem no krāsns, vēl karstu sarullē un pārklāj ar dvielīti, lai atdziest.
  13. Krēmam sakapā sīpolu un samaisa to kopā ar abiem krēmsieriem. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un nedaudz citronu sulas.
  14. Atdzisušu biskvītu atrullē vaļā, noņem papīru, apsmērē ar krēmsieru, vienā kārtā izkārto laša filejas šķēlītes, un cieši aizrullē ciet. Ļauj ledusskapī savilkties vismaz 1 stundu. Pasniedz sagrieztu plānās šķēlītēs.

Komentāri: