Ugunskurā cepta šokolādes kūka un Forest Tonic kokteilis

Prasa meistarību
līdz 1 h
6 personām

Maltītes pagatavošana dabā var būt īsts piedzīvojums, un kā gan citādi, ka ja kūku gtaavo čuguna katlā ugunskurā un kokteili pagatavo no dabas veltēm. Izcils salikums entuziastiskiem gurmāniem!

Sastāvdaļas

Šokolādes kūka cepta čuguna katlā

  • 200 g melnās šokolādes
  • 200 g sviesta
  • 200 g kviešu miltu
  • 200 g cukura
  • 6 lauku olas
  • 50 g termoizturīgu šokolādes graudiņu

mērcei:

  • 200 g upeņu
  • 50 g Koskenkorwa degvīna
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura

Forest & Tonic kokteilis (1 kokteilim)

  • 50 ml Koskenkorva Climate Action vodkas
  • 25 ml svilinātu upeņu kordiāla ar rozmarīnu
  • 120 ml Indian tonika
  • ledus
  • upenes un rozmarīns dekorēšanai

Kordiālam:

  • 100 ml ūdens
  • 200 ml citronu sulas
  • 220 g cukura
  • mizas no 3 citroniem, nomizotas bez baltās daļas
  • 2–3 rozmarīna zariņi
  • 200 g svilinātu upeņu

Pagatavošana

Šokolādes kūka cepta čuguna katlā

  1. Olas sakuļ ar cukuru vienā bļodā un otru bļodu liek ūdens peldē sildīties, kur izkausē šokolādi kopā ar sviestu.
  2. Kad sviests un šokolāde izkususi, tad to samaisa ar sakultajām olām ar cukuru.
  3. Klāt pievieno miltus un samaisa, liek ietaukotā formiņā, kura ietilpst čuguna katlā. Virsū ber šokolādes graudiņus, liek vāku virsū un uz viegli kvēlojošām oglēm liek cepties. Pa virsu liek vēl sarkanas ogles, lai kūka cepas arī no augšas.
  4. Ieteikums kūku pieskatīt ik pēc 5 minūtēm, lai saprastu vai tā nedeg labi cepas.
  5. Mērci gatavo, uzsildot upenes kopā ar cukuru un Koskenkorwa degvīnu. Ilgi nevāra, tikai pavisam nedaudz, lai puse no ogām vēl saglābā savu konsistenci.

Forest & Tonic kokteilis

  1. Katliņā liek visas sastāvdaļas – citronu sulu, mizas, cukuru, ūdeni, rozmarīna zariņus un ogas. Karsē līdz 80–90 ºC temperatūrai 30 minūtes, līdz ogas izšķīst.
  2. Nokāš un pirms lietošanas kārtīgi atdzesē. Uzglabā ledusskapī.
  3. Svilinātas upenes iegūst, tās berot metāla sietiņā un sietiņu ar ogām liekot uz karstām oglēm. Pēc dažām minūtēm ogas ir apsvilušas.
  4. Pagatavo kokteili, sajaucot visas sastāvdaļas glāzē, izņemot toniku. Pievieno ledu tā, lai būtu pilna glāze, kārtīgi samaisa, tad pievieno toniku un apmaisa vēlreiz.
  5. Dekorē ar upenēm un svaigu rozmarīnu.