Turku zirņu un zemesriekstu sviesta bezglutēna braunijs

Viegla
līdz 1 h
9 personām

Sastāvdaļas

  • 2 “linsēklu olas” (2 ēdamkarotes maltu linsēklu + 6 ēdamkarotes auksta ūdens)
  • 400 g turku zirņu
  • 150 g augu piena
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 70 g kļavu vai agaves sīrupa
  • 50 g kokosriekstu eļļas
  • 160 g muskovado cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes sodas
  • 70 g kakao pulvera
  • 50 g Biona bio kokosriekstu miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g Rapunzel bio zemesriekstu sviesta
  • 20 g pūdercukura
  • 40 g augu piena

Pagatavošana

  1. Divas ēdamkarotes maltu linsēklu uzbriedina ar aukstu ūdeni.
  2. Turku zirņus un augu pienu sablendē ar rokas blenderi biezā, bet viendabīgā masā.
  3. Masā iemaisa uzbriedinātas linsēklas, vaniļas ekstraktu, sīrupu, izkausētu kokosriekstu eļļu un cukuru.
  4. Atsevišķā bļodā samaisa cepamo pulveri, sodu, kakao pulveri, kokosriekstu miltus un sāli.
  5. Sausās sastāvdaļas iemaisa turku zirņu masā.
  6. Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru, un tajā liek gatavo braunija mīklu.
  7. Atsevišķā trauciņā vienmērīgā masā samaisa zemesriekstu sviestu, pūdercukuru un augu pienu. Pa karotei zemesriekstu sviesta klāj pa virsu braunija mīklai un ar karotes otru galu to nedaudz iemaisa mīklā.
  8. Cep 170 °C temperatūrā 35 minūtes.

Komentāri: