Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Tunča tornītis ar rīsiem, avokado un mango
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
300 g apaļgraudu rīsu
2 lieli avokado
1 garais gurķis
1 mango
400 g tunča savā sulā
Mērcei:
8 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
1/2 čilli pipara
3 tējkarote citrona sulas
1 tējkarote medus
Sāls pēc garšas
Pagatavošana
Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Pārējās sastāvdaļas sagriež vienāda izmēra kubiņos, tunci saplucina mazākos gabaliņos.
Izmantojot glāzi ar lielu diametru un plakanu dibenu, veido tornīti. Vispirms izskalo glāzi ar aukstu ūdeni, tās pamatnē liek mango, tad gurķi, tad tunci un avokado, noslēdz ar rīsiem un pieplacina. Uz 15 minūtēm liek ledusskapī sastingt.
Kad tornītis atdzisis, glāzei pāri liek šķīvīti un apgāž otrādi, ļaujot glāzes saturam izveidot tornīti uz šķīvīša.
Pasniedz kopā ar jogurta čilli mērcīti, ko pagatavo vienkārši sajaucot bezpiedevu jogurtu ar sāli, smalki sakapātu čilli piparu un nedaudz citrona sulas
Komentāri: