Toggle navigation
Izvēlne
Īpašie piedāvājumi
Receptes
Brokastis
Cepumi
Deserti
Dzērieni
Ēdieni Cepeškrāsnī
Grilējam
Konservējumi un mērces
Kūkas
Pamatēdieni
Picas un maizes
Piedevas pie pamatēdiena
Pīrāgi un sacepumi
Salāti
Sautējumi
Uzkodas
Vakariņas
Viegla ēdienreize
Zivis
Zupas
Video receptes
Interesanti
Veikals
Veikals
Žurnāli
Grāmatas
Mēs
Par mums
Kontakti
Autori
Raidījumi
Raidījumi
Grila Duelis
Visi pie galda
Izaicinām Šefpavāru
Meistarklases
Tumšās šokolādes un priežu pumpuru muss ar priežu pumpuru sāli
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
300 g labas kvalitātes tumšās šokolādes 70% (+ 50 g pasniegšanai)
3 olas istabas temperatūrā
30 g cukura
300 ml saldā krējuma
2 ēdamkarotes priežu pumpuru
100 g rupjās sāls
1 tējkarote priežu pumpuru
Pagatavošana
Katliņā lej saldo krējumu un pievieno pumpurus. Silda, līdz sāk vārīties. Noņem no uguns un ļauj 20 minūtes ievilkties. Krējumu nokāš un atdzesē.
Mikserī liek olas un cukuru. Puto 5 minūtes, līdz masa kļuvusi gaiša un gaisīga.
Ūdens peldē izkausē šokolādi. Ļauj tai brītiņu padzist, tad pievieno olu masai un puto vēl 2 minūtes.
Citā bļodā saputo atdzesēto krējumu stingrās putās. Maigi iecilā šokolādes masā, līdz muss ir viendabīgs.
Liek ledusskapī sacietēt.
Kafijas dzirnaviņās vai blenderī liek pumpurus un sāli. Blendē 1 minūti. Izsijā caur smalku sietu.
Musu liek pa trauciņiem, pārber ar pumpuru sāli un uzrīvē nedaudz šokolādes.
Jūs varētu interesēt
Popkorna kūka ar dedzināta sviesta biskvītu un sāļo karameli
Tējas kūciņas ar dzērveņu kurdu un meringu
Komentāri:
Jūsu komentārs
Vārds (obligāts)
E-pasts (nerādīsim) (obligāts)
Nospiediet šeit, lai atceltu atbildi.
Komentāri: