Tumšās šokolādes un priežu pumpuru muss ar priežu pumpuru sāli

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g labas kvalitātes tumšās šokolādes 70% (+ 50 g pasniegšanai)
  • 3 olas istabas temperatūrā
  • 30 g cukura
  • 300 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes priežu pumpuru
  • 100 g rupjās sāls
  • 1 tējkarote priežu pumpuru

Pagatavošana

  1. Katliņā lej saldo krējumu un pievieno pumpurus. Silda, līdz sāk vārīties. Noņem no uguns un ļauj 20 minūtes ievilkties. Krējumu nokāš un atdzesē.
  2. Mikserī liek olas un cukuru. Puto 5 minūtes, līdz masa kļuvusi gaiša un gaisīga.
  3. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Ļauj tai brītiņu padzist, tad pievieno olu masai un puto vēl 2 minūtes.
  4. Citā bļodā saputo atdzesēto krējumu stingrās putās. Maigi iecilā šokolādes masā, līdz muss ir viendabīgs.
  5. Liek ledusskapī sacietēt.
  6. Kafijas dzirnaviņās vai blenderī liek pumpurus un sāli. Blendē 1 minūti. Izsijā caur smalku sietu.
  7. Musu liek pa trauciņiem, pārber ar pumpuru sāli un uzrīvē nedaudz šokolādes.