Trusis sinepju mērcē

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Truša pagatavošana ir daudz vienkāršāka, nekā tas daudziem varētu šķist. Nav nepieciešams ilgs laiks, un trusim patīk pēc iespējas vienkāršākas pagatavošanas tehnikas. Trusis sinepju mērcē ir klasiku klasika, un, ja trusi ēd pirmo reizi, tad šis veids ir ļoti drošs, kā uzsākt iepazīšanos ar truša gaļu. Vislabāk der truša gaļas gabali ar kaulu (pleca daļa vai kājas).

Sastāvdaļas

  • 4 gabali truša plecu vai kāju
  • 2 parastie vai šalotes sīpoli
  • 4 daiviņas ķiploku (pēc izvēles)
  • 400 ml saldā krējuma
  • 300 ml buljona vai baltvīna
  • 3 ēdamkarotes Dižonas sinepju (pārāk pikantas sinepes nomāks mērces garšu)
  • sāls, pipari
  • olīveļļa vai sviests

Pagatavošana

  1. Vispirms nedaudz iemarinē truša gaļu, ierīvējot to ar sāli un ieziežot ar mazliet sinepēm. Atstāj uz 20 minūtēm, lai garšas ievelkas.
  2. Sasmalcina sīpolus. Katliņā lej olīveļļu vai liek sviestu un uzsilda. Pievieno sīpolus un uz mērenas uguns sautē, līdz tie ir mīksti un caurspīdīgi. Sasmalcināti ķiploki dos papildu patīkamu garšu, bet tas nav obligāti. Ja tos lietojat, pievienojiet sīpoliem pašās beigās.
  3. Kad sīpoli ir gatavi, katliņā liek truša kājas vai plecus un apbrūnina no katras puses. Kad gaļa ir apcepta, pievieno buljonu vai baltvīnu un ļauj, lai gaļa sautējas. Pēc maza brītiņa pievieno saldo krējumu un sinepes, kā arī sāli un piparus pēc garšas.
  4. Katliņam liek virsū vāku, un ļauj, lai gaļa gatavojas ~ 30 minūtes. Lai garša būtu vēl pilnīgāka, gatavošanas procesu var pabeigt krāsnī un pašās beigās vēl uzlikt grila režīmu, lai gaļu apbrūninātu.

Komentāri: