Portera un šokolādes dubļu kūka

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

280 g kviešu miltu

70 g kakao

½ tējkarotes sāls

110 g sviesta

120 g tumšās šokolādes

250 ml portera

4 olas

300 g brūnā cukura

200 ml saldā krējuma

30 g pūdercukura

250 g melleņu

Pagatavošana

  1. Ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi, katliņā izkausē un viegli apbrūnina sviestu.
  2. Kamēr kūst šokolāde, sajauc kopā miltus ar kakao un sāli.
  3. Šokolādei pievieno sviestu un samaisa, lēnām maisot, iejauc istabas temperatūras porteri.
  4. Sakuļ olas istabas temperatūrā ar cukuru un piejauc šokolādes un sviesta masai.
  5. Lēnām iejauc miltus ar kakao. Masu lej formā un cep 175 ºC temperatūrā apmēram 40 minūtes. Pēc tam atdzesē.
  6. Sagriež gabalos un pasniedz ar svaigu putukrējumu un mellenēm.

Komentāri: