Trīskrāsu šokolādes kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 5 olu dzeltenumi
  • 100 g cukura
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 15 g želatīna + 50 g ūdens
  • 350 g saldā krējuma
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 200 g piena šokolādes
  • 200 g baltās šokolādes
  • 1 tējkarote kokosriekstu sviesta

Pagatavošana

  1. Šokolādes sagriež smalkos gabaliņos un katru savā bļodiņā izkausē.
  2. Nelielā trauciņā želatīnu pārlej ar ūdeni un ļauj ievilkties 5 minūtes.
  3. Katliņā, uz lēnas uguns silda kokosriekstu pienu, līdz tas gandrīz uzvārījies.
  4. Atsevišķā bļodā kuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa kļuvusi gaiša un pufīga. Mazā strūkliņā to pievieno siltajam kokosriekstu pienam. Turpina sildīt uz vidēji lielas uguns, līdz masa nedaudz sabiezējusi.
  5. Olu krēmam pievieno želatīnu un to rūpīgi iemaisa. Masu sadala trīs daļās un pievieno izkausētajām šokolādēm.
  6. Bļodiņā saputo saldo krējumu un arī to sadala trīs daļās un pievieno šokolādes masām. Visas trīs rūpīgi samaisa.
  7. Kūku formu ietauko ar kokosriekstu sviestu. Pirmo tajā lej šokolādes masu un liek ledusskapī uz 15 minūtēm, līdz sacietē. Pēc tam uzlej otro, ļauj sacietēt un beigās trešo. Atstāj ledusskapī uz 1 stundu, līdz kūka pavisam atdzisusi.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šokolādes sagriež smalkos gabaliņos un katru savā bļodiņā izkausē.

Nelielā trauciņā želatīnu pārlej ar ūdeni un ļauj ievilkties 5 minūtes.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katliņā, uz lēnas uguns silda kokosriekstu pienu, līdz tas gandrīz uzvārījies.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķā bļodā kuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa kļuvusi gaiša un pufīga. Mazā strūkliņā to pievieno siltajam kokosriekstu pienam. Turpina sildīt uz vidēji lielas uguns, līdz masa nedaudz sabiezējusi.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu krēmam pievieno želatīnu un to rūpīgi iemaisa. Masu sadala trīs daļās un pievieno izkausētajām šokolādēm.

Bļodiņā saputo saldo krējumu un arī to sadala trīs daļās un pievieno šokolādes masām. Visas trīs rūpīgi samaisa.

Kūku formu ietauko ar kokosriekstu sviestu. Pirmo tajā lej šokolādes masu un liek ledusskapī uz 15 minūtēm, līdz sacietē. Pēc tam uzlej otro, ļauj sacietēt un beigās trešo. Atstāj ledusskapī uz 1 stundu, līdz kūka pavisam atdzisusi.

Komentāri:

  • Bruno Kuļezņovs saka:

    Jaa, chau! Sorry bez garumziimeeem, bet paldies par recepti, Anna! Uz ziemassveetkiem buus liels priecinsh par kuuucinju! Liels paldies! Luuudzu veeeel receptes! Paldies tev, veiksmi tev, Bruno.

  • Ilze saka:

    Raidījuma laikā teicāt, ka šo kūku var taisīt kā vegānu. Lūdzu ar ko aizvietot olas. Želatīnu aizvieto ar agars, bet kādā proporcijā? Paldies 😉

  • Dace saka:

    Paldies par lielisko recepti, viss sanāca ideāli

  • meitene saka:

    cik liela kukas forma tika izmantota raidijuma?

    Paldies.

  • ivo saka:

    Vienreizēja recepte!

  • Ilze saka:

    Ar ko aizvietot olas, lūdzu pasakiet kāds !

  • Kristīne saka:

    Vai šajā receptē var izmantot arī silikona kūkas formu? Sanāks? Paldies

    • Liene Vilnīte saka:

      Sveiki,
      Paldies par komentāriem un labajiem vārdiem. Lūk, arī pāris atbildes no Annas:
      1) jā Kristīn, šai receptē var izmantot arī silikona formu;
      2) kūkas formas lielums ir 20 cm;
      3) vegāniskai versijai olas var aizstāt ar banāniem – tie jāsablenderē ļoti smalki. Pienu, saldo krējumu ar kokosriekstu pienu un želantīnu ar agaru – agara proporcijas ir dažādas, jāvadās pēc instrukcijām uz iepakojuma (kopējai sastindzināmajai masai jāpievieno uz paciņas norādītā proporcijā agars). Var iztikt arī bez cietinātājiem, taču tad jāizmanto 2x vairāk šokolāde.
      Lai labi garšo!

  • anna saka:

    Man.sanaca.loti garsiga

  • stine saka:

    lieliska recepte bet nesaprotu kur noradita cepsanas teperatura un laiks:-(

  • Zane saka:

    Paldies, kūka tiešām sanāk fantastiska!

    Stine, nekur nav norādīta. Kūka netiek cepta, to liek ledusskapī sastingt..

  • Liene saka:

    Kūka sanāca ideāla!

  • Liene saka:

    Kūka sanāca ideāla!

  • Luīze saka:

    Paldies par recepti, izdekorēju ar zemenēm un bija kā radīta 4. maijam.

  • Lasma saka:

    Vai kokospiena vieta var lietot parasto un ja jā vai proporcija ta pati?

  • Sintija saka:

    Paldies!!! Arī man sanāca lieliski un ļoti garšīgi :))