Trīs latviskas brusketas

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

Pirmā brusketa

  • 1 kūpināts vistas šķiņķītis ( 150 g)
  • 1 brī siera gabaliņš ( 120 g)
  • 30 g rukolas
  • 2 ēdamkarotes aveņu ievārījuma
  • ½ citrons

Otrā brusketa

  • Mocarelas siers
  • 1 bumbieris
  • 2 ēdamkarotes pesto

Trešā brusketa

  • 150 g laša filejas
  • Saišķītis diļļu
  • Mocarellas siers
  • 1 neliels čili papariņš

Pagatavošana

1.brusketas pagatavošana

  1. Uz bagetes liek šķēlēs sagrieztu sieru un saplucinātu šķiņķi.
  2. Cep 4 minūtes, kamēr siers izkusis.
  3. Izņem no krāsns un pāri kārto aveņu ievārijumu un rukolu. Pārslaka ar citrona sulu.

2. brusketas pagatavošana

  1. Uz maizītēm liek šķēlītēs sagriezu mocarellas sieru un tik pat plānās šķēlītes sagrieztu bumbieri. Un nedaudz pesto.
  2. Cep, kamēr siers izkusis. Bumbieri ar pesto var siermaizītēm virsū likt arī svaigu.

3. brusketas pagatavošana

  1. Čili smalki sakapā, lasi sagriež plānās šķēlītēs, sieru tāpat. Uz maizītēm kārto lasi, čili un sieru.
  2. Cep kamēr siers izkusis.
  3. Dekorē ar dilles zariņu.

 

Komentāri:

  • Līga saka:

    Izprovējām! Ļoti gardas! Labprāt apēda arī tie, kas sākumā uz šīm garšas kombinācijām skatījās skeptiski 🙂

  • Vii saka:

    “Latviskas brusketas” ar brī, mocarellu, čilli un pesto? Nopietni?

Jūsu komentārs: