Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Tradicionālie spāņu kartupeļu salāti
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
8–12 neliela vai vidēja izmēra jaunie kartupeļi
1 sarkanais sīpols
buntīte svaigu pētersīļu
2 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas
1 ēdamkarote baltvīna etiķa
4–6 zaļās olīvas
šķipsna sāls, pipari
Pagatavošana
Jaunos kartupeļus vāra sālsūdenī, līdz tie tikko kļuvuši gatavi – noteikti nevajadzētu pārvārīt. Kad kartupeļi gatavi, tos atdzesē un sagriež 4 daļās.
Sarkano sīpolu un pētersīļus ļoti smalki sakapā.
Olīvas sagriež 4 daļās.
Visas sastāvdaļas sajauc, pievieno olīveļļu, etiķi, sāli un piparus un visu kārtīgi samaisa.
Salātus liek ledusskapī uz pāris stundām, lai garšas savelkas.
Komentāri: