Tradicionālie spāņu kartupeļu salāti

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 8–12 neliela vai vidēja izmēra jaunie kartupeļi
  • 1 sarkanais sīpols
  • buntīte svaigu pētersīļu
  • 2 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
  • 4–6 zaļās olīvas
  • šķipsna sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Jaunos kartupeļus vāra sālsūdenī, līdz tie tikko kļuvuši gatavi – noteikti nevajadzētu pārvārīt. Kad kartupeļi gatavi, tos atdzesē un sagriež 4 daļās.
  2. Sarkano sīpolu un pētersīļus ļoti smalki sakapā.
  3. Olīvas sagriež 4 daļās.
  4. Visas sastāvdaļas sajauc, pievieno olīveļļu, etiķi, sāli un piparus un visu kārtīgi samaisa.
  5. Salātus liek ledusskapī uz pāris stundām, lai garšas savelkas.