Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Tostadas ar saldo kartupeli un garnelēm
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām
Košs, krāsains un ļoti gards ēdiens vieglām vakariņām vai brangākām uzkodām – Tostadas ar saldo kartupeli un garnelēm Lindas interpretācijā.#piegalda
Sastāvdaļas
1 saldais kartupelis
3 daiviņas ķiploku
1 čili pipars
olīveļļa
sāls
70 g sarkanā kāposta
12 tīģergarneles
2 vidēji avokado
10 ķiršu tomātiņi
½ laima sulas
neliels saišķītis kinzas
6 mazās tortiljas plāksnes
extra virgin olīveļļa
½ laima sulas
sāls
6 tējkarotes gatava tomātu salsa vai asa mērcīte
12 marinētu halapenjo piparu šķēlītes (pēc izvēles)
Pagatavošana
Saldo kartupeli nomizo un sagriež 1 cm biezās ripiņās. Ķiploka daiviņas notīra, čili sagriež lielos gabalos. Visu liek uz cepamās pannas, apslaka ar eļļu, apsāla un cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī augsta tvaika režīmā 12 minūtes, kamēr saldais kartupelis mīksts.
Tikmēr smalki sagriež sarkano kāpostu, notīra garneles, sagriež avokado šķēlītēs, sagriež uz pusēm ķiršu tomātiņus un sakapā kinzu.
Kad ķiploki, čili pipari un saldais kartupelis gatavs, to izņem no krāsns un sablendē vai saspaida ar dakšu viendabīgā, smērējamā masā.
Tortiljas plāksnes izkārto uz cepamās pannas, apsmērē ar eļļu, blakus liek garneles, apslaka tās ar eļļu, laima sulu un apsāla. Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī grila režīmā uz 3-5 minūtēm, kamēr tortiljas kraukšķīgas un garneles rozā.
Kraukšķīgajām tortiljām smērē virsū sagatavoto saldā kartupeļa maisījumu, tam pāri liek avokado šķēlītes, sakapāto kāpostu, tomātu salsu vai citu asu mērci, divas garneles, ķirštomātu pusītes, halapenjo piparus un pārkaisa ar kinzu.
Komentāri: