Tostadas ar saldo kartupeli un garnelēm

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Košs, krāsains un ļoti gards ēdiens vieglām vakariņām vai brangākām uzkodām – Tostadas ar saldo kartupeli un garnelēm Lindas interpretācijā.#piegalda 

Sastāvdaļas

  • 1 saldais kartupelis
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 čili pipars
  • olīveļļa
  • sāls
  • 70 g sarkanā kāposta
  • 12 tīģergarneles
  • 2 vidēji avokado
  • 10 ķiršu tomātiņi
  • ½ laima sulas
  • neliels saišķītis kinzas
  • 6 mazās tortiljas plāksnes
  • extra virgin olīveļļa
  • ½ laima sulas
  • sāls
  • 6 tējkarotes gatava tomātu salsa vai asa mērcīte
  • 12 marinētu halapenjo piparu šķēlītes (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Saldo kartupeli nomizo un sagriež 1 cm biezās ripiņās. Ķiploka daiviņas notīra, čili sagriež lielos gabalos. Visu liek uz cepamās pannas, apslaka ar eļļu, apsāla un cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī augsta tvaika režīmā 12 minūtes, kamēr saldais kartupelis mīksts.
  2. Tikmēr smalki sagriež sarkano kāpostu, notīra garneles, sagriež avokado šķēlītēs, sagriež uz pusēm ķiršu tomātiņus un sakapā kinzu.
  3. Kad ķiploki, čili pipari un saldais kartupelis gatavs, to izņem no krāsns un sablendē vai saspaida ar dakšu viendabīgā, smērējamā masā.
  4. Tortiljas plāksnes izkārto uz cepamās pannas, apsmērē ar eļļu, blakus liek garneles, apslaka tās ar eļļu, laima sulu un apsāla. Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī grila režīmā uz 3-5 minūtēm, kamēr tortiljas kraukšķīgas un garneles rozā.
  5. Kraukšķīgajām tortiljām smērē virsū sagatavoto saldā kartupeļa maisījumu, tam pāri liek avokado šķēlītes, sakapāto kāpostu, tomātu salsu vai citu asu mērci, divas garneles, ķirštomātu pusītes, halapenjo piparus un pārkaisa ar kinzu.