Izsmalcināts ēdiens svētku reizei. Topinambūri ir viltīgi maigi, jo savas īstās garšas nokrāsas tie atstāj pēcgaršas sajūtā, lieliski papildinot jūras ķemmīšu vieglo garšu un interesanto struktūru.
1. Topinambūrus un ingveru nomizo un sagriež ripiņās. Sīpolu nomizo un sagriež smalkos kubiņos. Vidēja izmēra katliņā izkausē 20 g sviesta, un apcep sagrieztos dārzeņus.
2. Kad dārzeņi apcepušies viegli zeltaini, tiem pievieno pusi saldā krējuma un sautē ~ 15 minūtes, kamēr mīksti. Masu sablendē, pievienojot atlikušo saldo krējumu. Visu uzkarsē.
3. Jūras ķemmītes noskalo un pa vienai uzmanīgi ar plakano vāku uz augšu cieši satver plaukstā. Starp augšējo un apakšējo vāku ieslidina garu un plānu nazi. Asmens jātur pēc iespējas tuvāk augšējam vākam, lai nesagrieztu ķemmītes gaļu. Nazi slidina visapkārt augšējam vākam, pārgriežot muskuli. Noņem augšējo vāku, ko vēlāk izmantosim servēšanai. Uzmanīgi atdala gaļu arī no apakšējā vāka. Ar nazi uzmanīgi atbrīvo ķemmītes balto muskuli no pelēkajām daļām.
4. Jūras ķemmīšu balto daļu noskalo un nosusina papīra dvielī. Karstā pannā izkausē atlikušo daudzumu sviesta un strauji apcep ķemmītes ~ 30 sekundes no katras puses.
5. Dziļāko ķemmītes vāku kārtīgi izskalo, un lej tajā topinambūru krēmzupu, vidū liekot karstu jūras ķemmīti. Pasniedz nekavējoties.
1. Topinambūrus un ingveru nomizo un sagriež ripiņās. Sīpolu nomizo un sagriež smalkos kubiņos. Vidēja izmēra katliņā izkausē 20 g sviesta, un apcep sagrieztos dārzeņus.
2. Kad dārzeņi apcepušies viegli zeltaini, tiem pievieno pusi saldā krējuma un sautē ~ 15 minūtes, kamēr mīksti. Masu sablendē, pievienojot atlikušo saldo krējumu. Visu uzkarsē.
3. Jūras ķemmītes noskalo un pa vienai uzmanīgi ar plakano vāku uz augšu cieši satver plaukstā. Starp augšējo un apakšējo vāku ieslidina garu un plānu nazi. Asmens jātur pēc iespējas tuvāk augšējam vākam, lai nesagrieztu ķemmītes gaļu. Nazi slidina visapkārt augšējam vākam, pārgriežot muskuli. Noņem augšējo vāku, ko vēlāk izmantosim servēšanai. Uzmanīgi atdala gaļu arī no apakšējā vāka. Ar nazi uzmanīgi atbrīvo ķemmītes balto muskuli no pelēkajām daļām.
4. Jūras ķemmīšu balto daļu noskalo un nosusina papīra dvielī. Karstā pannā izkausē atlikušo daudzumu sviesta un strauji apcep ķemmītes ~ 30 sekundes no katras puses.
5. Dziļāko ķemmītes vāku kārtīgi izskalo, un lej tajā topinambūru krēmzupu, vidū liekot karstu jūras ķemmīti. Pasniedz nekavējoties.
Komentāri: