Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Topinambūru biezzupa
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
4 daiviņas ķiploku
1,2 kg notīrītu, nomizotu un sagrieztu topinambūru
1 liels dzeltenais sīpols
6 ēdamkarotes olīveļļas
750 ml kokosriekstu piena
750 ml dārzeņu buljona
sāls
pipari
svaigs timiāns
300 g ēdamo kastaņu
olīveļļa
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai. Notīra un nomizo topinambūrus, sagriež tos mazākos gabaliņos. Sīkāk sagriež ķiploka daiviņas un dzelteno sīpolu. Uz cepamās pannas kārto sīpolus, ķiplokus un topinambūrus. Pārkaisa ar sāli un aplej ar olīveļļu. Apmaisa un cep krāsnī 15–20 minūtes, līdz topinambūros var viegli iedurt dakšiņu.
Katliņā liek apceptos dārzeņus, kokosriekstu pienu un dārzeņu buljonu, pēc garšas pievienojot sāli un piparus. Uz lēnas uguns vāra, līdz sāk burbuļot, tad vāra vēl 5–10 minūtes. Zupu sablendē līdz viendabīgai un krēmīgai konsistencei.
Kamēr vārās zupa, noloba kastaņus un cep cepeškrāsnī ~ 10 minūtes. Pēc tam tos rupji sakapā.
Zupu pasniedz ar krāsnī ceptiem kastaņiem, svaigu timiānu un nedaudz olīveļļas.
Komentāri: