Topinambūru biezzupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1,2 kg notīrītu, nomizotu un sagrieztu topinambūru
  • 1 liels dzeltenais sīpols
  • 6 ēdamkarotes olīveļļas
  • 750 ml kokosriekstu piena
  • 750 ml dārzeņu buljona
  • sāls
  • pipari
  • svaigs timiāns
  • 300 g ēdamo kastaņu
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai. Notīra un nomizo topinambūrus, sagriež tos mazākos gabaliņos. Sīkāk sagriež ķiploka daiviņas un dzelteno sīpolu. Uz cepamās pannas kārto sīpolus, ķiplokus un topinambūrus. Pārkaisa ar sāli un aplej ar olīveļļu. Apmaisa un cep krāsnī 15–20 minūtes, līdz topinambūros var viegli iedurt dakšiņu.
  2. Katliņā liek apceptos dārzeņus, kokosriekstu pienu un dārzeņu buljonu, pēc garšas pievienojot sāli un piparus. Uz lēnas uguns vāra, līdz sāk burbuļot, tad vāra vēl 5–10 minūtes. Zupu sablendē līdz viendabīgai un krēmīgai konsistencei.
  3. Kamēr vārās zupa, noloba kastaņus un cep cepeškrāsnī ~ 10 minūtes. Pēc tam tos rupji sakapā.
  4. Zupu pasniedz ar krāsnī ceptiem kastaņiem, svaigu timiānu un nedaudz olīveļļas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: