Tomātu zupa ar jūras veltēm

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • apmēram 3–4 seleriju kāti
  • 3–4 daiviņas ķiploku
  • 1 sīpols
  • 2–3 vidēja lieluma burkāni
  • apmēram 400 ml zivju vai dārzeņu buljona
  • 3 bundžiņas blanšētu un sasmalcinātu tomātu savā sulā
  • 1 iepakojums jūras velšu kokteiļa
  • apmēram 1 glāze baltvīna
  • garšvielas – sāls, melnie pipari, sarkanie pipari, oregano, itāļu garšvielu maisījums utt.
  • svaigi kapāti pētersīļi
  • 50 ml saldā krējuma
  • 100 g rīvēta cietā Parmas siera
  • sviests un olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Sagatavo garšaugus un garšvielas. Notīra seleriju kātus, sīpolu, ķiploka daiviņas un burkānus. Sagriež lielos gabalos, pievieno mazliet svaigus pētersīļus, liek blenderī vai virtuves kombainā un visu sablendē.
  2. Katliņā, kurā gatavosiet zupu, lej olīveļļu, pievieno mazliet sviesta un uzkarsē. Pieliek sablendētos garšaugus un mazliet apcep. Pievieno baltvīnu, pasautē un tad pievieno buljonu. Uz lēnas uguns visu pavāra līdz pirmajam burbulim, tad pievieno tomātus savā sulā, kā arī garšvielas (sāli, piparus, oregano utt.).
  3. Zem vāka uz lēnas uguns zupu vāra apmēram 15 minūtes.
  4. Pievieno 2–3 ēdamkarotes rīvētu cieto sieru, labi samaisa, pievieno saldo krējumu, visu labi samaisa un turpina vārīt vēl 5 minūtes.
  5. Beigās pievieno jūras velšu kokteili un turpina vārīt uz mazas liesmas 10 minūtes, līdz jūras veltes gatavas.
  6. Ja izmantojat saldētas jūras veltes (lielākoties jau gatavas saldētas), tās atlaidina ledusskapī, pievieno zupai nosusinātas un arī mazliet pavāra.
  7. Nogaršo, lai papildinātu garšvielas.
  8. Pasniedz ar siltu ķiploku maizi.