Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Tomātu zupa ar jūras veltēm
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
apmēram 3–4 seleriju kāti
3–4 daiviņas ķiploku
1 sīpols
2–3 vidēja lieluma burkāni
apmēram 400 ml zivju vai dārzeņu buljona
3 bundžiņas blanšētu un sasmalcinātu tomātu savā sulā
1 iepakojums jūras velšu kokteiļa
apmēram 1 glāze baltvīna
garšvielas – sāls, melnie pipari, sarkanie pipari, oregano, itāļu garšvielu maisījums utt.
svaigi kapāti pētersīļi
50 ml saldā krējuma
100 g rīvēta cietā Parmas siera
sviests un olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
Sagatavo garšaugus un garšvielas. Notīra seleriju kātus, sīpolu, ķiploka daiviņas un burkānus. Sagriež lielos gabalos, pievieno mazliet svaigus pētersīļus, liek blenderī vai virtuves kombainā un visu sablendē.
Katliņā, kurā gatavosiet zupu, lej olīveļļu, pievieno mazliet sviesta un uzkarsē. Pieliek sablendētos garšaugus un mazliet apcep. Pievieno baltvīnu, pasautē un tad pievieno buljonu. Uz lēnas uguns visu pavāra līdz pirmajam burbulim, tad pievieno tomātus savā sulā, kā arī garšvielas (sāli, piparus, oregano utt.).
Zem vāka uz lēnas uguns zupu vāra apmēram 15 minūtes.
Pievieno 2–3 ēdamkarotes rīvētu cieto sieru, labi samaisa, pievieno saldo krējumu, visu labi samaisa un turpina vārīt vēl 5 minūtes.
Beigās pievieno jūras velšu kokteili un turpina vārīt uz mazas liesmas 10 minūtes, līdz jūras veltes gatavas.
Ja izmantojat saldētas jūras veltes (lielākoties jau gatavas saldētas), tās atlaidina ledusskapī, pievieno zupai nosusinātas un arī mazliet pavāra.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: