Tomātu un sarkano lēcu karijs ar ceptu olu

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

150 g lēcu

300 g tomātu passatas

2 ēdamkarotes sarkanā karija pastas

gabaliņš ingvera

2 daiviņas ķiploku

2 avokado

2 olas

1 ēdamkarotes muskovado cukura

sula no 1 laima 

1–2 ēdamkarotes sojas mērces

2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas

melnie pipari

Pagatavošana

  1. Lēcas novāra sālsūdenī pēc norādēm uz iepakojuma..
  2. Ķiplokus un ingveru nomizo, sarīvē uz smalkās rīves vai smalki sakapā, apcep kokosriekstu eļļā, pievieno karija pastu un izsautē. 
  3. Pievieno tomātu biezeni, brūno cukuru, sojas mērci un laima sulu. Pievieno lēcas un izsilda. 
  4. Olas izcep uz pannas, avokado sagriež šķēlēs. 
  5. Uz šķīvja liek lēcas, virsū liek ceptu olu un pasniedz ar avokado. Pāri kaisa melnos piparus un olīveļļu.