Līva kā jau kārtīgs students teic, ka šī zupa ir jātaisa kārtīgā katlā – tā, lai pietiek visiem kopmītnes biedriem un vēl visai nedēļai, ko uzsildīt.
Tomātus noblanšē, tos noplaucējot ar verdošu ūdeni, un novelk mizu.
Burkānus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
Abus liek katliņā, pievieno veselu sīpolu, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai visi dārzeņi nosegti, un vāra, kamēr burkāni ir mīksti.
Sīpolu no ūdens izņem. Lieko ūdeni nolej, atstājot 1 cm virs dārzeņiem. Katliņu noņem no plīts, un zupu sablendē viendabīgu.
Pievieno kausēto sieru, saldo papriku, pēc garšas – sāli un piparus. Tad liek atpakaļ uz plīts un, uz nelielas liesmas karsējot, maisa, kamēr siers ir izšķīdis un zupa uzmet pirmo burbuli.
Uz vidējās vai smalkās rīves sarīvē cieto sieru. Uz sausas pannas nedaudz apgrauzdē saulespuķu sēkliņas. Zupu pasniedz ar sēkliņām un bagātīgi pārkaisītu ar smalki rīvētu cieto sieru.
Komentāri: