Tomātu un burkānu biezzupa ar diviem sieriem

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Līva kā jau kārtīgs students teic, ka šī zupa ir jātaisa kārtīgā katlā – tā, lai pietiek visiem kopmītnes biedriem un vēl visai nedēļai, ko uzsildīt.

Sastāvdaļas

  • 6–7 tomāti
  • 7 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1 kārbiņa “Dzintara” klasiskā kausētā siera
  • 100 g cietā siera
  • 50 g saulespuķu vai ķirbju sēkliņu
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • ½ tējkarotes maltas saldās paprikas

Pagatavošana

  1. Tomātus noblanšē, tos noplaucējot ar verdošu ūdeni, un novelk mizu.
  2. Burkānus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Abus liek katliņā, pievieno veselu sīpolu, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai visi dārzeņi nosegti, un vāra, kamēr burkāni ir mīksti.
  4. Sīpolu no ūdens izņem. Lieko ūdeni nolej, atstājot 1 cm virs dārzeņiem. Katliņu noņem no plīts, un zupu sablendē viendabīgu.
  5. Pievieno kausēto sieru, saldo papriku, pēc garšas – sāli un piparus. Tad liek atpakaļ uz plīts un, uz nelielas liesmas karsējot, maisa, kamēr siers ir izšķīdis un zupa uzmet pirmo burbuli.
  6. Uz vidējās vai smalkās rīves sarīvē cieto sieru. Uz sausas pannas nedaudz apgrauzdē saulespuķu sēkliņas. Zupu pasniedz ar sēkliņām un bagātīgi pārkaisītu ar smalki rīvētu cieto sieru.
1. pagatavošanas solis
Biezzupa_1

Tomātus noblanšē, tos noplaucējot ar verdošu ūdeni, un novelk mizu.

2. pagatavošanas solis
Biezzupa_2

Burkānus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

3. pagatavošanas solis
Biezzupa_3

Abus liek katliņā, pievieno veselu sīpolu, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai visi dārzeņi nosegti, un vāra, kamēr burkāni ir mīksti.

4. pagatavošanas solis
Biezzupa_4

Sīpolu no ūdens izņem. Lieko ūdeni nolej, atstājot 1 cm virs dārzeņiem. Katliņu noņem no plīts, un zupu sablendē viendabīgu.

5. pagatavošanas solis
Biezzupa_5

Pievieno kausēto sieru, saldo papriku, pēc garšas – sāli un piparus. Tad liek atpakaļ uz plīts un, uz nelielas liesmas karsējot, maisa, kamēr siers ir izšķīdis un zupa uzmet pirmo burbuli.

6. pagatavošanas solis
Biezzupa_6

Uz vidējās vai smalkās rīves sarīvē cieto sieru. Uz sausas pannas nedaudz apgrauzdē saulespuķu sēkliņas. Zupu pasniedz ar sēkliņām un bagātīgi pārkaisītu ar smalki rīvētu cieto sieru.