Tomātu tartars

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 3–4 gatavi sarkanie tomāti
  • 2 saulē kaltēti tomāti
  • 6–8 svaigas sarkanā bazilika lapiņas
  • 4–6 lielie kaperi
  • 1 neliels sarkanais sīpols
  • čabatas maize
  • 2 tējkarotes Extra virgin olīveļļas
  • sāls, pipari
  • 1 tējkarote balzametiķa

Pagatavošana

  1. Gatavajiem tomātiem novelk miziņu, pārgriež 4 daļās un izņem sēklu daļu.
  2. Tomātu “filejas” sagriež smalkos kubiņos.
  3. Sīpolu un saulē kaltētos tomātus ļoti smalki sakapā un pievieno sasmalcinātajiem tomātiem.
  4. Pievieno eļļu, balzametiķi, sāli, piparus un sakapātas bazilika lapiņas. Visu labi samaisa.
  5. Pasniedzot tartaru, viegli apslaka vēl ar nedaudz olīveļļu un balzametiķi, pievieno uz pusēm pārgrieztus kaperus un apgrauzdētu čabatas maizi.