Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
TOMĀTU RĪSI AR SALAMI
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
280 g rīsu
2 tējkarotes olīveļļas
350 g salami
1 mazs sīpols
4 daiviņas ķiploku
sāls
pipari
200 g marinētas paprikas
120 g tomātu mērces
240 ml vistas buljona
5 ēdamkarotes tomātu pastas
½ tējkarotes Kajennas piparu
Pagatavošana
Rīsus pagatavo pēc instrukcijas uz iepakojuma.
Uz lielas uguns liek dziļu pannu, tajā lej olīveļļu un to uzkarsē. Pievieno šķēlēs sagrieztu salami un apcep to no abām pusēm. Ņem nost no pannas.
Pannā sautē sakapātus sīpolus, kad tie caurspīdīgi, pievieno kapātus ķiplokus, sāli un piparus, kā arī sagrieztu papriku un sautē vēl 1 minūti. Ņem nost no pannas.
Pannā lej tomātu mērci un pusi vistas buljona, visu samaisa. Ļauj maisījumam uzburbuļot un viegli pavārīties aptuveni 1 minūti. Pievieno Kajennas piparus.
Iemaisa gatavos rīsus, apcepto salami un atlikušo vistas buljonu. Apmaisa, līdz viss labi sajaucies.
Komentāri: