TOMĀTU RĪSI AR SALAMI

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 280 g rīsu
  • 2 tējkarotes olīveļļas
  • 350 g salami
  • 1 mazs sīpols
  • 4 daiviņas ķiploku
  • sāls
  • pipari
  • 200 g marinētas paprikas
  • 120 g tomātu mērces
  • 240 ml vistas buljona
  • 5 ēdamkarotes tomātu pastas
  • ½ tējkarotes Kajennas piparu

Pagatavošana

  1. Rīsus pagatavo pēc instrukcijas uz iepakojuma.
  2. Uz lielas uguns liek dziļu pannu, tajā lej olīveļļu un to uzkarsē. Pievieno šķēlēs sagrieztu salami un apcep to no abām pusēm. Ņem nost no pannas.
  3. Pannā sautē sakapātus sīpolus, kad tie caurspīdīgi, pievieno kapātus ķiplokus, sāli un piparus, kā arī sagrieztu papriku un sautē vēl 1 minūti. Ņem nost no pannas.
  4. Pannā lej tomātu mērci un pusi vistas buljona, visu samaisa. Ļauj maisījumam uzburbuļot un viegli pavārīties aptuveni 1 minūti. Pievieno Kajennas piparus.

Iemaisa gatavos rīsus, apcepto salami un atlikušo vistas buljonu. Apmaisa, līdz viss labi sajaucies.

Komentāri:

Jūsu komentārs: