Veģetārieši var uzgavilēt, jo tofu, kas gatavots no sojas pupiņām, tagad ir pieejams gandrīz visos Latvijas lielveikalos. Vasarā tā ir ideāla grila sastāvdaļa, jo lieliski pieņem visas garšas, tai skaitā dūmu aromātu.
Šajā receptē maigo tofu kombinējām ar krāsainiem vasaras dārzeņiem, kas marinēti saldskābā balzamiko etiķa mērcē, un, protams – grilējām.
Ticiet vai nē, bet šo ēdienu novērtēs arī gaļēdāji!
Mērcei:
Dārzeņus nomazgā. Paprikai izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
Cukīnī sagriež ~ 1 cm biezās ripiņās.
Ķiploka galviņu pārgriež uz pusēm.
Sēnes notīra un tām nogriež kātiņus.
Koka irbulīšus iemērc aukstā ūdenī ~ 30 minūtes pirms cepšanas. Tofu sieru sagriež nelielos, ~ 2 cm kubiciņos un apvārta garšvielās.
Bļodiņā sajauc eļļu, balzamiko etiķi, sāli un piparus. Lielākā traukā liek paprikas gabaliņus, cukīnī, sēnes un pārlej ar eļļas-etiķa maisījumu. Visu samaisa un atstāj marinēties uz 30 minūtēm līdz 1 stundai.
Uz koka irbulīša uzdur 1 ķiploka daiviņu, 1 cukīnī šķēli, paprikas gabaliņu, sēni, siera gabaliņu un tomātiņu. Tā saver visus kociņus pilnus ar dārzeņiem un tofu.
Cep uz grila 10 minūtes, līdz siers kļūst skaisti brūns.
Because here is a list of multiplayer games