½ tējkarote čili mērces (es izmantoju Sriračas mērci, bet var iztikt arī bez)
Pagatavošana
Tofu gabalus katru atsevišķi ietin papīra dvieļos, un tiem virsū uzliek ko smagu – lielu katlu, smagas grāmatas. Atstāj uz vismaz 20 minūtēm. Tas nepieciešams, lai no tofu tiktu izspiests liekais ūdens.
Blenderī liek visas atlikušās sastāvdaļas un sablendē, līdz izveidojas viendabīga, krēmīga mērce.
Tofu sagriež lielās, apmēram 1 cm biezās šķēlēs un liek marinēties pagatavotajā mērcē. Marinē vismaz 30 minūtes līdz pat vairākām stundām – jo ilgāk tofu marinēsies, jo izteiktāka būs garša.
Ik pa laikam tofu apmaisa, lai visi tofu gabali būtu noklāti ar marinādi.
Pēc marinēšanas tofu šķēles jeb “steikus” cep uz grila, līdz tie kārtīgi apbrūnējuši no abām pusēm.
Kad tofu gatavs, tam pārlej pāri atlikušo marinādi un pasniedz ar grilētiem dārzeņiem, salātiem vai brūnajiem rīsiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: