Tofu “steiks” zemesriekstu sviesta marinādē

Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g cietā jeb firm tofu
  • 100 ml Arche BIO Shoyu sojas mērces
  • 100 g Biona BIO zemesriekstu sviesta
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa
  • 1 tējkarote rīsu etiķa
  • 1 tējkarote sezama eļļas
  • ½ tējkarote čili mērces (es izmantoju Sriračas mērci, bet var iztikt arī bez)

Pagatavošana

  1. Tofu gabalus katru atsevišķi ietin papīra dvieļos, un tiem virsū uzliek ko smagu – lielu katlu, smagas grāmatas. Atstāj uz vismaz 20 minūtēm. Tas nepieciešams, lai no tofu tiktu izspiests liekais ūdens.
  2. Blenderī liek visas atlikušās sastāvdaļas un sablendē, līdz izveidojas viendabīga, krēmīga mērce.
  3. Tofu sagriež lielās, apmēram 1 cm biezās šķēlēs un liek marinēties pagatavotajā mērcē. Marinē vismaz 30 minūtes līdz pat vairākām stundām – jo ilgāk tofu marinēsies, jo izteiktāka būs garša.
  4. Ik pa laikam tofu apmaisa, lai visi tofu gabali būtu noklāti ar marinādi.
  5. Pēc marinēšanas tofu šķēles jeb “steikus” cep uz grila, līdz tie kārtīgi apbrūnējuši no abām pusēm.
  6. Kad tofu gatavs, tam pārlej pāri atlikušo marinādi un pasniedz ar grilētiem dārzeņiem, salātiem vai brūnajiem rīsiem.