Tofu kultenis

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g cietā jeb firm tofu
  • eļļa cepšanai
  • 1 neliels sarkanais sīpols
  • maza sarkanā paprika
  • ¼ tējkarotes kurkumas
  • ½ tējkarotes malta kumina
  • liela sauja smalklapu spinātu
  • šķipsna sāls
  • pasniegšanai – maize, zaļumi, tomāti vai citi dārzeņi

Pagatavošana

  1. Sāk ar ūdens izspiešanu no tofu. Tofu izņem no iepakojuma un ietin virtuves dvielī. Uz tofu liek kādu smagu slogu, piemēram, grāmatas vai smagu katlu. Atstāj uz 20 minūtēm, lai no tofu tiktu izspiests ūdens.
  2. Pannā sakarsē nedaudz eļļas. Sīpolu sakapā, papriku sagriež un cep pannā apmēram 7 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  3. Tofu sadrupina un pievieno pannā. Pacep vēl apmēram 5 minūtes, tad pievieno garšvielas un cep vēl 1 minūti. Beigās pievieno spinātus un sāli, samaisa un pacep, līdz spināti ir sarukuši.
  4. Pasniedz uz maizītes vai kopā ar dārzeņiem un avokado.