Baudot tītara gaļas kotletes ar pistācijām, jūs būsiet patīkami pārsteigti par gaļas un riekstu saderību. Kotletītes ir sulīgas, pikantas un gardas, jo tām ir pievienota aromātiska garšvielu buķete. Tās labi garšos ar viegliem baklažānu un tomātu salātiem.
Salātiem:
Pagatavo piedevas: baklažānus, zaļumus un tomātus noskalo un nosusina. Ķiploka daiviņu notīra un smalki sagriež. Zaļumus sakapā.
Tomātus smalki sagriež.
Riekstus sadrupina piestā vai saspiež ar koka stampiņu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Baklažānus ietin folijā un liek uz ~ 40 minūtēm cepties.
Kad baklažāni izcepušies, tos atdzesē un sagriež mazos gabaliņos.
Bļodā samaisa baklažānus, tomātus.
Pievieno zaļumus, ķiplokus, pievieno eļļu, riekstus, sāli un piparus. Samaisa.
Pagatavo kotlešu masu: tītara gaļu noskalo un nosusina sausu. Gaļu samaļ
vai smalki sakapā ar asu nazi.
Gaļu liek bļodā un pievieno olu.
Baltmaizei uzlej ūdeni, izmērcē, nospiež lieko ūdeni un pievieno gaļai.
Sviestu izkausē un pievieno gaļai. Tāpat pievieno kuminu, koriandru, sadrupinātas pistācijas, sāli un piparus. Visu kārtīgi samīca.
Pannā uzkarsē eļļu. No iegūtās gaļas masas ar mitrām rokām veido nelielas kotletītes un cep no abām pusēm brūnas.
Ja kotletīšu ir daudz, tad tās apcep uz pannas un gatavošanu pabeidz cepeškrāsnī.
Liekot tās cepeša formā, apakšā sagriež gredzenos 1 – 2 sīpolus, kam virsū kārto kotletītes.
Kotletes pasniedz ar baklažānu un tomātu salātiem un/vai rīsiem.
Komentāri: