Tītara gaļas kotletes ar pistācijām

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Baudot tītara gaļas kotletes ar pistācijām, jūs būsiet patīkami pārsteigti par gaļas un riekstu saderību. Kotletītes ir sulīgas, pikantas un gardas, jo tām ir pievienota aromātiska garšvielu buķete. Tās labi garšos ar viegliem baklažānu un tomātu salātiem.

Sastāvdaļas

  • 450 g tītara gaļas (fileja, šķiņķis)
  • 70 g sviesta
  • 1 šķēle baltmaizes
  • 1 ola
  • 1-2 sīpoli
  • 1 tējkarotes maltu kumina sēklu
  • 1 tējkarotes malta koriandra
  • 5 ēdamkarotes eļļas
  • 4 ēdamkarotes pistācijas riekstu
  • sāls, malti melnie pipari

Salātiem:

  • 2 tomāti
  • 3 baklažāni
  • 1 daiviņa ķiploka
  • zaļumu buntīte pēc izvēles (kinza, dilles, pētersīļi)
  • 2 ēdamkarotes Indijas vai citu riekstu
  • folija

Pagatavošana

  1. Pagatavo piedevas: baklažānus, zaļumus un tomātus noskalo un nosusina. Ķiploka daiviņu notīra un smalki sagriež. Zaļumus sakapā.
  2. Tomātus smalki sagriež.
  3. Riekstus sadrupina piestā vai saspiež ar koka stampiņu.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Baklažānus ietin folijā un liek uz ~ 40 minūtēm cepties.
  5. Kad baklažāni izcepušies, tos atdzesē un sagriež mazos gabaliņos.
  6. Bļodā samaisa baklažānus, tomātus.
  7. Pievieno zaļumus, ķiplokus, pievieno eļļu, riekstus, sāli un piparus. Samaisa.
  8. Pagatavo kotlešu masu: tītara gaļu noskalo un nosusina sausu. Gaļu samaļ vai smalki sakapā ar asu nazi.
  9. Gaļu liek bļodā un pievieno olu.
  10. Baltmaizei uzlej ūdeni, izmērcē, nospiež lieko ūdeni un pievieno gaļai.
  11. Sviestu izkausē un pievieno gaļai. Tāpat pievieno kuminu, koriandru, sadrupinātas pistācijas, sāli un piparus. Visu kārtīgi samīca.
  12. Pannā uzkarsē eļļu. No iegūtās gaļas masas ar mitrām rokām veido nelielas kotletītes un cep no abām pusēm brūnas.
  13. Ja kotletīšu ir daudz, tad tās apcep uz pannas un gatavošanu pabeidz cepeškrāsnī.
  14. Liekot tās cepeša formā, apakšā sagriež gredzenos 1 – 2 sīpolus, kam virsū kārto kotletītes.
  15. Kotletes pasniedz ar baklažānu un tomātu salātiem un/vai rīsiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo piedevas: baklažānus, zaļumus un tomātus noskalo un nosusina. Ķiploka daiviņu notīra un smalki sagriež. Zaļumus sakapā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātus smalki sagriež.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Riekstus sadrupina piestā vai saspiež ar koka stampiņu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Baklažānus ietin folijā un liek uz ~ 40 minūtēm cepties.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad baklažāni izcepušies, tos atdzesē un sagriež mazos gabaliņos.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā samaisa baklažānus, tomātus.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno zaļumus, ķiplokus, pievieno eļļu, riekstus, sāli un piparus. Samaisa.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo kotlešu masu: tītara gaļu noskalo un nosusina sausu. Gaļu samaļ

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

vai smalki sakapā ar asu nazi.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu liek bļodā un pievieno olu.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baltmaizei uzlej ūdeni, izmērcē, nospiež lieko ūdeni un pievieno gaļai.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sviestu izkausē un pievieno gaļai. Tāpat pievieno kuminu, koriandru, sadrupinātas pistācijas, sāli un piparus. Visu kārtīgi samīca.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē eļļu. No iegūtās gaļas masas ar mitrām rokām veido nelielas kotletītes un cep no abām pusēm brūnas.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja kotletīšu ir daudz, tad tās apcep uz pannas un gatavošanu pabeidz cepeškrāsnī.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liekot tās cepeša formā, apakšā sagriež gredzenos 1 – 2 sīpolus, kam virsū kārto kotletītes.

16. pagatavošanas solis
Žurnāls “Pie Galda”, oktobris 2011

Kotletes pasniedz ar baklažānu un tomātu salātiem un/vai rīsiem.