Tītara filejas šašliks koriandra marinādē

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

1 kg tītara filejas

 

MARINĀDEI

300 g majonēzes

2 tējkarotes koriandra sēklu

buntīte svaiga koriandra

1 tējkarote sāls

1 tējkarote maltu melno piparu

½ citrona

1 tējkarote šķidra medus

3 daiviņas ķiploku 

 

BURKĀNIEM

500 g mazo burkāniņu

2 ēdamkarotes šķidra medus

½ tējkarotes sāls

½ tējkarotes maltu melno piparu

30 g sviesta

1 ēdamkarote augu eļļas

Pagatavošana

  1. Tītara fileju sagriež mazākos gabaliņos. 
  2. Pagatavo marinādi. Koriandru sakapā, ķiploka daiviņas sasmalcina, visu liek bļodā, pievieno majonēzi, sulu un mizu no ½ citrona, koriandra sēklas, sāli, piparus un medu. Visu samaisa, tad pievieno gaļu un ar rokām to apviļā marinādē. Atstāj iemarinēties vismaz uz 4 stundām vai uz nakti.
  3. Kad gaļa samarinējusies, to cep uz grila restēm, kamēr gatava un mīksta.
  4. Pagatavo burkānus. Tos nomazgā, liek bļodā, pievieno eļļu, sviestu, sāli, piparus un medu, ar rokām tos apviļā. Burkānus liek metāla cepamajā traukā un pārklāj ar foliju vai vienkārši ietin folijā un liek uz grila cepties 30–40 minūtes, līdz tie ir mīksti un karamelizējušies. Tītaru bauda kopā ar karamelizētajiem burkāniem.