Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
TIELLA
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
3 personām
Sastāvdaļas
4 vidēja izmēra kartupeļi
1 neliels cukīni
1 neliels baklažāns
3 sulīgi tomāti
1 vidēja vai 2 mazas sarkanās paprikas
sauja svaiga bazilika
200 g mocarellas siera
1 tase rīvmaizes
2 ēdamkarotes cietā siera
1 tējkarote oregano
4 ēdamkarotes olīveļļas
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā un sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Ja iespējams, ieteicams to darīt ar dārzeņu mandolīnu.
Karstumizturīgu trauku ietauko ar nelielu daudzumu eļļas un izkārto dārzeņus noteiktā secībā, vienmēr pamīšus starp tiem liekot mazos gabaliņos saplēstu mocarellas sieru, sakapātu baziliku, šķipsniņu sāls un oregano. Dārzeņus traukā vienmēr liek secībā no cietākā uz mīkstāko. Sāk ar kartupeļu šķēlītēm, pāri tām kārto papriku, cukīni, baklažānus un plānās šķēlītēs sagrieztus tomātus. Tā turpina, līdz izbeigušās sastāvdaļas.
Rīvmaizi sajauc ar oregano un smalki sarīvētu cieto sieru. Sacepuma pēdējā kārtā pāri liek rīvmaizes maisījumu. Cep 200 °C temperatūrā 20 minūtes ar foliju un 20 minūtes bez tā.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: