TIELLA

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 4 vidēja izmēra kartupeļi
  • 1 neliels cukīni
  • 1 neliels baklažāns
  • 3 sulīgi tomāti
  • 1 vidēja vai 2 mazas sarkanās paprikas
  • sauja svaiga bazilika
  • 200 g mocarellas siera
  • 1 tase rīvmaizes
  • 2 ēdamkarotes cietā siera
  • 1 tējkarote oregano
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā un sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Ja iespējams, ieteicams to darīt ar dārzeņu mandolīnu.
  2. Karstumizturīgu trauku ietauko ar nelielu daudzumu eļļas un izkārto dārzeņus noteiktā secībā, vienmēr pamīšus starp tiem liekot mazos gabaliņos saplēstu mocarellas sieru, sakapātu baziliku, šķipsniņu sāls un oregano. Dārzeņus traukā vienmēr liek secībā no cietākā uz mīkstāko. Sāk ar kartupeļu šķēlītēm, pāri tām kārto papriku, cukīni, baklažānus un plānās šķēlītēs sagrieztus tomātus. Tā turpina, līdz izbeigušās sastāvdaļas.
  3. Rīvmaizi sajauc ar oregano un smalki sarīvētu cieto sieru. Sacepuma pēdējā kārtā pāri liek rīvmaizes maisījumu. Cep 200 °C temperatūrā 20 minūtes ar foliju un 20 minūtes bez tā.
  4. Pasniedz karstu un ēd nekavējoties.

Komentāri: