Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Temaki suši (tūtiņas) ar ceptām vistas strēmelītēm
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
250 g suši rīsu Blue Dragon
450 ml ūdens
3 ēdamkarotes Blue Dragon rīsu etiķa
2 tējkarotes cukura
0,5 tējkarotes sāls
3 nori lapas
1 vistas fileja
2 ēdamkarotes rīvmaizes
eļļa cepšanai
~ 50 g korejiešu burkānu
3–4 zaļie lociņi
3–4 plānas svaiga gurķa strēmelītes
Pasniegšanai:
vasabi pasta Blue Dragon
marinēts ingvers
Sushi & Sashimi sojas mērce Kikkoman
Pagatavošana
Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri aukstu ūdeni un patur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liek katlā.
Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu, uzliek vāku un vāra, līdz rīsi ir uzsūkuši visu ūdeni. Rīsus var vārīt speciālā rīsu vārāmajā katlā. Vārīšanās laikā uzmana, lai rīsi nepiedegtu!
Rīsus atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā bļodiņā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli. Visu samaisa un iemaisa rīsos.
Vistas fileju noskalo, nosusina un sagriež plānās strēmelītes. Apvārta rīvmaizē. Uzkarsē pannā eļļu un apcep gaļu, līdz tā ir zeltaina un gatava. Vistas gabaliņus atdzesē.
Nori lapai nogriež 2,5 strēmeles.
Ar mitrām rokām paņem saujā nelielu piku rīsu, ~ 1 ēdamkaroti, liek uz lapas grubuļainās puses vienā tās malā un izlīdzina. Pievieno vistas gaļas strēmelīti, gurķa šķēlīti un nedaudz burkānu.
Uzmanīgi aizrullē ciet kā tūtiņu.
Pasniedz ar marinētu ingveru, sojas mērci un vasabi.
Komentāri: