TARTIFLETTE AR VISTU UN SELERIJAS SAKNI

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Tradicionāls kalnu ēdiens Francijā, ar treknu sieru, bekonu un sātīgiem kartupeļiem. Pēc ilgstošas slodzes kalnos – ideāls! Tomēr piedāvāju atkal paspēlēties ar klasiku un mazliet pamainīt to, aizstājot kartupeļus ar selerijas sakni un bekona vietā izmantojot vistas fileju. It kā sīkums, vai ne! Bet garša ir tikpat laba vai pat labāka.

Rebluchon siers ne visos veikalos nopērkams, tādēļ nebaidies to aizstāt ar ko vienkāršāku – to pašu Brie vai Camembert.

Sastāvdaļas

  • 1 paliela selerijas sakne
  • 2 vidēji kartupeļi
  • 1 saldais sīpols
  • 2 iepakojumi Rebluchon siera (kastīte 250 g) + 100 g*
  • 100 g bekona šķēlēs
  • 2 vistas filejas
  • olīveļļa cepšanai
  • 2 ēdamkarotes baltvīna
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • sāls, pipari pēc garšas

* Sieru reizēm ņemu vairāk nekā receptē norādīts, lai saliktu vairāk pa vidu dārzeņiem. Rebluchon sieru var apvienot Brie.

Pagatavošana

  1. Kartupeļus un selerijas sakni nomizo un sagriež apmēram vienāda izmēra mazos kubiņos. Liek katlā vai dziļā pannā ar aukstu ūdeni, un no ūdens vārīšanās brīža vāra, līdz dārzeņi gandrīz mīksti. Gatavos dārzeņus kārtīgi nokāš.
  2. Sīpolu sasmalcina, bekonu un vistas fileju sagriež mazos gabaliņos.
  3. Pannā lej olīveļļu, pievieno sīpolus un bekonu, sautē, līdz sīpoli gatavi, pievieno gabaliņos sagrieztu vistas fileju un apcep. Pēc brīža pievieno arī dārzeņus, un visu apcep kopā.
  4. Cepamo trauku izsmērē ar olīveļļu, tajā liek dārzeņus ar apcepto gaļu. Bļodiņā samaisa skābo krējumu ar baltvīnu, ko pārlej visam pāri.
  5. Sieru sagriež ne pārāk plānās šķēlēs un pamīšus izkārto gan pa vidu starp dārzeņiem, gan smuki veido sacepuma augšējo kārtu.
  6. Liek līdz 200 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī un cep vismaz 15–20 minūtes, līdz siers izkusis.
  7. Pasniedz siltu.