Tarte tatin

līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1–2 āboli
  • 80 g cukura
  • 60 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • sēklas no ½ vaniļas pāksts
  • 200 g bezrauga kārtainās mīklas

Pagatavošana

1. Katliņā ber cukuru, pievieno sviestu un citronu sulu. Sastāvdaļas maisot karsē, līdz
izveidojusies riekstaini brūna karamele, tad iemaisa vaniļas sēklas.
2. Karameli izlīdzina 22 cm/dm cepamajā pannā.
3. Ābolus nomizo, tiem izņem serdes un sagriež šķēlēs. Ābolus izkārto uz karameles.
4. No kārtainās mīklas izgriež pannas izmēra apli, mīklā ar nazi vai dakšiņu sadursta
nelielus caurumiņus, tad ar mīklu pārklāj ābolus pannā.
5. Pannu liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 25–30
minūtes.
6. Gatavo tarte tatin izņem no cepeškrāsns, atdzesē 20–30 minūtes, tad izgāž uz liela
šķīvja augšpēdus.

Komentāri: