Tako salāti burciņā

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g salsas mērces
  • 200 g vārītu sarkano pupiņu
  • 100 g konservētas saldās kukurūzas
  • 60 g pilngraudu makaronu
  • 100 g tofu
  • 2 šķēlītes zilā sīpola
  • 30 g rukolas lapu (nomazgātas)
  • olīveļļa
  • daži pūtieni smidzināmās olīveļļas apcepšanai
  • tako garšvielas

Pagatavošana

  1. Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš un noskalo aukstā ūdenī.
  2. No tofu izspiež lieko šķidrumu, to nosusina virtuves dvielī, sadrupina un apcep uz pannas olīveļļā, pievieno tako garšvielas, ļauj atdzist.
  3. Kārto sastāvdaļas burciņā. Sastāvdaļas uzskaitītas tā, kā tās izvietotas burciņā – no lejas uz augšu. Šis princips – no mitrākās sastāvdaļas uz sausāko – jāievēro, kārtojot salātus burciņā (droši izmantojiet parasto burciņu), lai mērce paliek apakšā un nesamitrina pārējās sastāvdaļas.
  4. Kad pienācis laiks maltītei, ēd salātus no burciņas (tādā gadījumā nesapilda burciņu līdz augšai, lai salātus var sajaukt) vai izliek tos uz šķīvja.

Enerģija: 450 kcal, 44% ogļhidrātu, 26% olbaltumvielu, 30% tauku*

*Kaloriju aprēķins un uzturvielu sadalījums ir aptuvens un atkarīgs no izmantotajiem produktiem un, protams, to daudzumiem.