Klinta ir sertificēta māsa ar maģistra grādu uztura zinātnē, kā arī bloga FoodPrep autore, kas dalās ar dažādiem padomiem kā ikdienas maltīšu gatavošanu padarīt ātru un vienkāršu.
Tako salāti burciņā
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
200 g salsas mērces
200 g vārītu sarkano pupiņu
100 g konservētas saldās kukurūzas
60 g pilngraudu makaronu
100 g tofu
2 šķēlītes zilā sīpola
30 g rukolas lapu (nomazgātas)
olīveļļa
daži pūtieni smidzināmās olīveļļas apcepšanai
tako garšvielas
Pagatavošana
Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš un noskalo aukstā ūdenī.
No tofu izspiež lieko šķidrumu, to nosusina virtuves dvielī, sadrupina un apcep uz pannas olīveļļā, pievieno tako garšvielas, ļauj atdzist.
Kārto sastāvdaļas burciņā. Sastāvdaļas uzskaitītas tā, kā tās izvietotas burciņā – no lejas uz augšu. Šis princips – no mitrākās sastāvdaļas uz sausāko – jāievēro, kārtojot salātus burciņā (droši izmantojiet parasto burciņu), lai mērce paliek apakšā un nesamitrina pārējās sastāvdaļas.
Kad pienācis laiks maltītei, ēd salātus no burciņas (tādā gadījumā nesapilda burciņu līdz augšai, lai salātus var sajaukt) vai izliek tos uz šķīvja.
Komentāri: