Kalmāru riņķīšus iemarinē sakapātajos ķiplokos un greipfrūtu sulā un atstāj uz 20 minūtēm, lai sasūktos garšas.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai.
Sagatavo tako plāksnītes. No abām pusēm tās noziež ar eļļu un uzkarina uz krāns restītēm tā, lai tās iegūtu apgāztas laiviņas formu. Cep apmēram 9 minūtes, līdz tako plāksnītes ieguvušas formu un kļuvušas kraukšķīgas.
Nolej lieko marinādes šķidrumu, atstājot tikai kalmāru riņķīšus, čili un ķiplokus.
Pannā sakarsē eļļu un strauji apcep iemarinētos kalmārus, cep ~ 6 minūtes. Kad tie no abām pusēm viegli apcepušies, pievieno uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus un apcep vēl 2 minūtes. Pievieno 1 tējkaroti medus un ļauj tam izkust.
Gataviem kalmāriem pārkaisa sakapātus pētersīļus.
Pagatavo mērci no grieķu jogurta, citronu sulas un Kajennas pipariem.
Tako laiviņās pilda ar apcepto maisījumu, pievieno nelielus kukurūzas gabaliņus, beigās pārlej ar mērci. Pasniedz nekavējoties kopā ar citrona vai laima daiviņām.
Komentāri: