Taizemiešu kokosriekstu zupa

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Šo zupu bieži gatavoju mājās. Tā ir ļoti vienkārša, neprasa daudz laika un ir ļoti sātīga. Ja negaršo jūras veltes, zupu var vārīt arī veģetāru vai ar vistas gaļu. Viss tās garšas noslēpums slēpjas pastā. Šī ir mana interpretācija par to, kā varētu garšot taizemiešu kokosriekstu zupa.

 

Sastāvdaļas

  • 1 citronzāles stiebrs
  • 2 čili pipari
  • īkšķa lieluma galangals vai ingvers
  • 3 kafīra laima lapas
  • 1,5 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 10 šampinjoni
  • 100 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 10 ķiršu tomātiņi
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • 1 ēdamkarote sarkanās paprikas pulvera [nav receptē]
  • 10 tīģergarneles
  • ½ tējkarotes sāls
  • 1 laims
  • saišķītis svaiga koriandra

Pagatavošana

  1. Pagatavo pastu zupas pamatam, sablendējot kopā 1 čili piparu, citronzāles stiebra gabaliņus, laima lapas un galangala vai ingvera gabaliņu. Šādu sastāvdaļu maisījumu var iegādāties arī “Stockmann” veikalā pie saldētajiem produktiem. Ja pasta slikti blendējas, var pievienot mazliet ūdens.
  2. Iegūto pastu uzkarsē eļļā uz pannas.
  3. Pannā pievieno šķēlītēs sagrieztus šampinjonus, plānās šķēlītēs sagrieztu 1 čili piparu un ~ 200 ml ūdens.
  4. Mazliet pasautē un pievieno kokosriekstu pienu, ļauj tam izkust un viendabīgi sajaukties ar zupas sastāvdaļām. Pievieno uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus, zaļos zirnīšus un attīrītas garneles, visu uzkarsē un 5 minūtes pasilda, līdz garneles kļuvušas rozā. Ja izmanto vistu, šajā brīdī uz citas pannas apcep vistas strēmelītes un pievieno zupai, kad tās ir zeltainas.
  5. Zupu pasniedz karstu, pārkaisot ar svaiga koriandra zaļumiem un piespiežot nedaudz laima sulas vēl papildu svaigumam.