TAIZEMES VISTAS SALĀTI

Viegla
līdz 30 min
5 personām

Sastāvdaļas

  • 2 vistas filejas
  • 250 g burkānu
  • 250 g zaļā kāposta
  • 1 sarkanā paprika
  • 1–2 halapenjo pipari
  • 65 g grauzdētu zemesriekstu
  • 5 loki

MĒRCEI

  • 125 g krēmīga zemesriekstu sviesta
  • 60 g rīsu etiķa
  • 60 g ūdens
  • 1 ēdamkarote Sriracha mērces
  • 55 g tumšās sezama sēklu eļļas

Pagatavošana

  1. Visas mērces sastāvdaļas, izņemot sezama sēklu eļļu, liek mazā katliņā uz mazas uguns, samaisa un pavāra, līdz veidojas viendabīga un krēmīga masa. Ņem nost no uguns un iemaisa sezama sēklu eļļu.
  2. Vistas filejas ierīvē ar sāli un pipariem un liek cepties krāsnī (vēlams, tvaika režīmā) 180 °C temperatūrā 20 minūtes. Pēc tam vistu saplucina ar dakšām.
  3. Kāpostus un burkānus sarīvē uz rupjās rīves, papriku sagriež garos stienīšos, ko pēc tam sagriež divās vai trīs daļās.
  4. Halapenjo sagriež plānās šķēlītēs, to pašu dara arī ar lokiem, ja tos vēlas izmantot.
  5. Visas sastāvdaļas liek bļodā, pārlej ar zemesriekstu mērci un samaisa.