Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
TAIZEMES VISTAS SALĀTI
Viegla
līdz 30 min
5 personām
Sastāvdaļas
2 vistas filejas
250 g burkānu
250 g zaļā kāposta
1 sarkanā paprika
1–2 halapenjo pipari
65 g grauzdētu zemesriekstu
5 loki
MĒRCEI
125 g krēmīga zemesriekstu sviesta
60 g rīsu etiķa
60 g ūdens
1 ēdamkarote Sriracha mērces
55 g tumšās sezama sēklu eļļas
Pagatavošana
Visas mērces sastāvdaļas, izņemot sezama sēklu eļļu, liek mazā katliņā uz mazas uguns, samaisa un pavāra, līdz veidojas viendabīga un krēmīga masa. Ņem nost no uguns un iemaisa sezama sēklu eļļu.
Vistas filejas ierīvē ar sāli un pipariem un liek cepties krāsnī (vēlams, tvaika režīmā) 180 °C temperatūrā 20 minūtes. Pēc tam vistu saplucina ar dakšām.
Kāpostus un burkānus sarīvē uz rupjās rīves, papriku sagriež garos stienīšos, ko pēc tam sagriež divās vai trīs daļās.
Halapenjo sagriež plānās šķēlītēs, to pašu dara arī ar lokiem, ja tos vēlas izmantot.
Visas sastāvdaļas liek bļodā, pārlej ar zemesriekstu mērci un samaisa.
Komentāri: