Grilētas ribiņas ar dārzeņiem brūnā cukura glazūrā

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

Ribiņām

1 liellopu ribiņas

3 tējkarotes Dižonas sinepju

3 tējkarotes Dansukker gaišā muskovado cukura (garšvielu maisījumam pirms cepšanas)

3 tējkarotes Dansukker gaišā muskovado cukura (glazūras kārtai)

olīveļļa (gaļai)

sviests (gaļai)

sula no ½ citrona

Garšvielu maisījumam

melnie pipari pēc garšas

ķiploku pulveris
kūpinātas paprikas pulveris
čili pipari pēc garšas
sāls pēc garšas

Piedevām

2 sarkanie sīpoli

4 sparģeļi
1 paprika
4–6 šitake sēnes
2 kukurūzas
olīveļļa
4 ēdamkarotes Dansukker zeltainā sīrupa
3 ēdamkarotes sojas mērces
ķiploku pulveris
Kajennas pipari
sula no ½ citrona

Pagatavošana

  1. Iekurina grilu, lai lielais karstums izdeg un paliek cepšanai vajadzīgā temperatūra.
  2. Sajauc melnos piparus, sāli, ķiploku pulveri, kūpinātu papriku un čili piparus.
  3. Ribiņas iesmērē ar olīveļļu, pēc tam pārklāj ar Dižonas sinepēm.
  4. Pārber ar garšvielu maisījumu un viegli iemasē.
  5. Pāri pārkaisa gaišo muskovado cukuru.
  6. Ribiņas liek uz grila un cep apmēram 30 minūtes bez folijas.
  7. Pēc pirmās cepšanas daļas ribiņas ietin folijā, kas ir iepriekš iesmērēta ar sviestu.
  8. Pārkaisa 3 tējkarotes muskovado cukura, pārlej ar citronu sulu.
  9. Ribiņas turpina cept folijā vēl 45 minūtes vai līdz 1 stundai, līdz tās kļūst mīkstas un glazūra karamelizējas. Liek cepties vietā uz grila, kur ir viszemākais karstums. To var panākt, ogles pabīdot uz pretējo pusi. 
  10. Sīpolus sagriež biezās ripās, papriku pārgriež uz pusēm, sparģeļiem nogriež apakšdaļu, sēnes pārgriež uz pusēm, kukurūzu sagriež ripās.
  11. Piedevas liek bļodā, pievieno olīveļļu, zeltaino sīrupu, sojas mērci, ķiploku pulveri, Kajennas piparus un citronu sulu.
  12. Samaisa un liek cepties uz grila aptuveni 10 minūtes, līdz dārzeņi mīksti un apbrūnējuši.
  13. 13.  Ribiņas sagriež porcijās un pasniedz kopā ar grilētajām piedevām.

Komentāri: