Taizemes nūdeļu salāti

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

250 g stikla nūdeļu vai plāno rīsu nūdeļu

200 g burkānu

100 g baltā redīsa

100 g jaunā kāposta vai Ķīnas kāposta

1 vidējs sarkanais sīpols

100 g sālītu zemesriekstu

MĒRCEI

10 g svaigas kinzas

10 g svaigas piparmētras

20 g svaiga bazilika

3 ēdamkarotes gaišās sojas mērces

3 ēdamkarotes saldās čili mērces

3 tējkarotes smalki sakapāta ingvera

3 tējkarotes rīsu etiķa

1 ēdamkarote sezama eļļas

sula no ½ laima 

Pagatavošana

  1. Nūdeles aplej ar verdošu ūdeni, atstāj ievilkties 6–8 minūtes, tad noskalo ar aukstu ūdeni un atstāj sietā kārtīgi notecināties. 
  2. Dārzeņus sagriež plānos “matiņos” vai sarīvē uz rīves. 
  3. Zemesriekstus mazliet sasmalcina, visas mērces sastāvdaļas sajauc.
  4. Visu samaisa kopā, pasniedz uzreiz vai atstāj uz nakti ledusskapī ievilkties.