Tagliatelle pasta ar sparģeļiem kokosriekstu mērcē

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

150 g sparģeļu 

200 g tagliatelle pastas

3 daiviņas ķiploku

1 čili pipars

25 g sviesta

100 ml kokosriekstu piena

50 g Parmas siera

1 tējkarote citronu sulas

1 ēdamkarote citrona miziņu 

olīveļļa cepšanai

sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sparģeļiem atdala cieto kātiņa daļu, mīksto daļu sagriež nelielos gabaliņos. Uzkarsētā liela izmēra pannā ielej nedaudz olīveļļas un viegli apcep sakapātus ķiplokus un čili. Pēc neilga laika pievieno sparģeļus, sāli un piparus, un visu apcep. 
  2. Atsevišķā katlā labi sālītā ūdenī, pievienojot nedaudz olīveļļas, novāra pastu. Kad pasta ir gatava, to no katla pārceļ pannā pie ceptajiem dārzeņiem, visu kārtīgi samaisa. Pannai nogriež mazu uguni un pievieno kokosriekstu pienu, sviestu, citronu sulu citrona miziņu. Visu kārtīgi samaisa, un ļauj mērcei nedaudz sabiezēt. 
  3. Pasniedz bļodiņā ar rīvētu Parmas sieru, svaigām bazilika lapiņām un citrona miziņu.