Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Tagliatelle ar mīdijām sviesta un ķiploku mērcē
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
1 kg mīdiju čaulās
sāls
450 g Barilla tagliatelle pastas
3 ēdamkarotes sviesta
3 ēdamkarotes olīveļļas
180 g baltvīna
2 daiviņas ķiploku, kapātu
1 tējkarote čili pārslu
180 g saldā krējuma
80 g rīvēta Parmas siera
buntīte svaigi kapāta bazilika
Pagatavošana
Noskalo mīdijas. Sālsūdenī uzvāra tagliatelle pastu, pagatavo to al dente jeb neizvāra līdz galam, jo vēl to sildīs kopā ar mīdijām, tātad 2–3 minūtes mazāk kā norādīts uz iepakojuma.
Lielā katlā uz vidēji augstas uguns uzkarsē sviestu, olīveļļu, baltvīnu, ķiploka daiviņas, saberztas čili pārslas un mīdijas. Katlam liek vāku un kasē aptuveni 5 minūtes, līdz mīdijas gatavas.
Kad pasta novārījusies to nokāš un iemaisa pie mīdijām. Pievieno arī saldo krējumu un sieru. Visu karsē uz vidēji augstas uguns aptuveni 5–7 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz mērce sabiezējusi. Pasniedz ar svaigi kapātu baziliku.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: