Tagliatelle ar mīdijām sviesta un ķiploku mērcē

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg mīdiju čaulās
  • sāls
  • 450 g Barilla tagliatelle pastas
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 180 g baltvīna
  • 2 daiviņas ķiploku, kapātu
  • 1 tējkarote čili pārslu
  • 180 g saldā krējuma
  • 80 g rīvēta Parmas siera
  • buntīte svaigi kapāta bazilika

Pagatavošana

  1. Noskalo mīdijas. Sālsūdenī uzvāra tagliatelle pastu, pagatavo to al dente jeb neizvāra līdz galam, jo vēl to sildīs kopā ar mīdijām, tātad 2–3 minūtes mazāk kā norādīts uz iepakojuma.
  2. Lielā katlā uz vidēji augstas uguns uzkarsē sviestu, olīveļļu, baltvīnu, ķiploka daiviņas, saberztas čili pārslas un mīdijas. Katlam liek vāku un kasē aptuveni 5 minūtes, līdz mīdijas gatavas.
  3. Kad pasta novārījusies to nokāš un iemaisa pie mīdijām. Pievieno arī saldo krējumu un sieru. Visu karsē uz vidēji augstas uguns aptuveni 5–7 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz mērce sabiezējusi. Pasniedz ar svaigi kapātu baziliku.

Komentāri: